BIZIT 2022

Otvorena Digitalna učionica u Požarevcu

Četvrta u Srbiji, a druga ove godine, Digitalna učionica opremljena od strane kompanije Samsung Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, otvorena je danas u Požarevcu.

Otvaranje Digitalne učionice u Požarevcu
Otvaranje Digitalne učionice u Požarevcu

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole Desanka Maksimović bili su prvi koji su pomoću interaktivne table, tablet računara i specijalnog softvera pohađali prisustvovali prvom interaktivnom času u novootvorenoj učionici.

Pored toga što je kompletno hardverski i softverski opremljena, učionica je i renovirana, a vrednost celokupne investicije.

„Kompanija Samsung Electronics pokrenula je projekat digitalnih učionica sa ciljem da mladim ljudima omogući što kvalitetnije obrazovanje i inspiriše đake da uče pametno. Industrija tehnologije napreduje svakodnevno i ovaj projekat je osmišljen kako bi učenici uz pomoć novih tehnologija usvojili nova znanja i veštine tokom školovanja koja će koristiti u daljem životu“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga Samsunga za Adriatik regiju.

„Ovakvi projekti su jedan od načina da se unapredi obrazovni sistem, modernizuje infrastruktura, ali i poboljša kvalitet nastave“.

Inače, ove nedelje otvorena je i Digitalna učionica u Paraćinu, Osnovnoj školi Stevan Jakovljević.

Pročitajte i:  Samsung predvodi holističke zdravstvene inovacije uz Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro

Pogledajte fotografije sa otvaranja Digitalne učionice u Osnovnoj školi Desanka Maksimović u Požarevcu.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,