Top50 Glas publike

Otvorena je Fabrika znanja 2017

U Podgorici je 10. oktobra, pod sloganom „Dizajniraj svoju budućnost“ otvorena 11. Fabrika znanja u organizaciji kompanije Comtrade. Regionalni edukativni IT događaj Fabrika znanja i ove godine donosi mnogo uzbuđenja za učenike osnovnih i srednjih škola, studente i profesore. Organizatori ističu da je ovo okupljanje „besplatno, a neprocenjivo“, kao motivacija za sve one koji čine prve korake u dizajniranju sopstvene budućnosti.

PCPress.rs Image

Fabrika Znanja pokrenuta je 2009. godine u Beogradu, na inicijativu kompanije Comtrade, a i ove godine se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, Ministarstva javne uprave i Ministarstva ekonomije Crne Gore, a uz podršku Univerziteta Donja Gorica. Ovaj edukativni IT događaj omogućava mladim ljudima širom regiona da se upoznaju sa aktuelnim trendovima iz IT sveta i saznaju više o mogućnostima pronalaženja sopstvenog mesta u njemu. Manifestacija je fokusirana na podsticanje aktivnog učešća u programu i samostalnog istraživanja obrađenih tema, uz direktno učešće polaznika, razmenu ideja, podsticanje kreativnog razmišljanja i motivaciju za sticanje novih znanja.

PCPress.rs Image

I ove godine će biti obrađeno mnogo zanimljivih oblasti, od sigurnosti na internetu i digitalne umetnosti, preko najbrže rastućeg trenda u IT industriji pod nazivom Internet of Things, pa sve do segmenta posvećenog pitanju rodne ravnopravnosti, sa temom „Devojčice u IT svetu“.  Značajno mesto u ovogodišnjoj Fabrici znanja imaju i kreativne radionice, kao što su Mala škola dizajna, Radionica za kreativno rešavanje problema, ali i Ekološka radionica na kojoj se od recikliranih materijala izrađuju praktični predmeti. Na grupnim radionicama učesnici će imati priliku da se neposredno uključe i razviju autentična interesovanja za tehnologije i tehnike kojima će se u budućnosti možda i baviti kroz svoje životne pozive.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kompanija Comtrade 360 zvanično otvorila prvu kancelariju u Novom Sadu
eFakture

Tagovi: , , , ,