Otvorena Nova Energija

Na Kopaoniku je danas otvorena regionalna agencija o internet ekonomiji – Nova Energija.

yosilevi

I do sada je moglo da se zarađuje na internetu, rekli su organizatori u uvodnom delu konferencije i to nije toliko nov trend, ali je činjenica da je to sada moguće lakše nego ikada. Bitno je pokrenuti se, a konferencija nalik ovoj ima cilj da poveže ljude i njihova znanja, kako bi pomogla ukupnom razvoju naše internet ekonomije.

Glavni govornik uvodnog dela bio je ambasador Izraela u Beograd, Yossi Levy, koji je na primeru zemlje iz koje dolazi. Izrael je startao, startap koji je uspeo, rekao je i on i podsetio da su ljudi odnosno ljudski mozak ono što menja svet, a da su najbolja investicija mladi ljudi, a Izrael kao druga silicijumska dolina je pravi pokazatelj te tvrdnje.
On je rekao da veruje u našu vladu i potencijal naših ljudi, a kao glavni problem istakao trend smanjena populacije.

Nakon njegovog uvodnog motivacionog govora, održan je i prvi panel Kalifornikacija regiona, čiji učesnici su bili predstavnici sva tri domaća operatera – Nataša Kažić, Director of Product Marketing – Vip mobile, Milan Simić, izvršni direktor za IT podršku I ICT servise, Telekom Srbija i Ivan Stojanović, Telenor direktor marketinga za poslovne korisnike.

Pročitajte i:  Developers’ mDay 2021. u Novom Sadu

Jedan od zaključaka sa ovog panela bio je da su promene u industriji telekomunikacija jako brze i da obrazovanje to mora da isprati, a da bi država trebalo da to podrži i pomogne, dok se kompanije iz kojih panelisti dolaze, trude da mladim kadrovima daju šansu kroz različite programe prakse i usavršavanja.

Do kraja prvog dana biće reči i o digitalnom marketingu, 4G mreži, IKT klasterima, a pričaće se i o fami vezanoj sa startape i njihov uspeh.

Konferencija Nova Energija traje do 3. maja, a program i ostale detalje možete pronaći na zvaničnom sajtu. Na ovom sajtu možete pratiti i live stream konferencije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,