Top50 Glas publike

Otvorena peta DIDS konferencija

U beogradskom hotelu Metropol danas je otvorena peta godišnja DIDS konferencija, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije.

Otvaranje konferencije DIDS 2014 (Photo: PC Press)
Otvaranje konferencije DIDS 2014 (Photo: PC Press)

DIDS 2014 održava se na šesti rođendan .RS domena, a RNIDS, rekao je Danko Jevtović, direktor RNIDS-a, na samom otvaranju podsetio je da ova organizacija postoji već osam godina.

U trenutku pisanja vesti, u toku je prvi blok posvećen aktuelnim svetskim trendovima na internetu, a posle uvodne reč direktora RNIDS-a Danka Jevtovića, usledio je panel diskusija tokom koje će biti odgovoreno na brojna pitanja o novoj „domenizaciji“u kom učestvuju Michele Neylon, CEO u “Blacknight Internet Solutions”, Urlich Retzlaff, Director of Channel Management u “Public Interest Registry .ORG”, i Slobodan Marković, savetnik za IKT politike i odnose sa internet zajednicom u RNIDS-u. 

Nakon njega uslediće blokovi pod nazivom Društvenizacija, posvećen pozicioniranju sajtova na društvenim mrežama, a onda i treći blok DIDS-a, Dobra lokacija,  koji je rezervisan za dobre lokacije na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ. U okviru njega biće predstavljeni medijski sajtovi www.021.rs, www.posmatrac.rs, www.mondo.rs i www.prva.rs. Od internet zajednica biće predstavljene lokacije www.gdenapivo.rs, www.blogmagazin.rs, www.mozilla.rs, www.clubbing.rs i www.startit.rs, od domaćih prodavnica na internetu www.avmarket.rs i www.winwin.rs. Moderator je Ivan Minić, osnivač i direktor “Burek.com”.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Godišnjica .срб domena i novi ćirilički fontovi na poklon
eFakture

Tagovi: , ,