BIZIT 2022

Otvorena prva Digitalna učionica u Beogradu

Otvaranje Digitalne ucionice - Fotografija 1 Kompanija Samsung Electronics, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu, otvorila je prvu „Digitalnu učionicu“ sa ciljem da se unapredi tehnološka osnova, znanje, veštine i spremnost nastavnog osoblja i učenika da primenjuju informaciono komunikacione tehnologije u svakodnevnoj nastavi.

„U Samsungu tehnologiju ne vidimo samo kao proizvode već kao jedan od načina na unapredimo živote ljudi. Kao lideri na polju novih tehnologija želimo da svoje iskustvo i ekspertizu primenimo na unapređenje obrazovanja u Srbiji. Kompanija je spremna da u partnerstvu sa Ministarstvom, kontinuirano podrži obuku učenika kao i nastavnog osoblja, i doprinese boljoj tehnološkoj opremljenosti obrazovnih institucija, po usvojenim nastavno naučnim programima. Naš cilj je da mladima širom Srbije budu dostupni najsavremeniji trendovi u obrazovanju koji će im kasnije pomoći u pronalaženju željenih zaposlenja“ – izjavio je Saša Marjanović, direktor marketinga Samsung Electronics za Adriatik regiju.

Samsung ima dugoročnu viziju za budućnost obrazovanja. “Digitalne učionice” samo su početak razvoja edukacije u Srbiji. Kako bi škole bile spremne za sve izazove 21. veka one učenicima moraju da ponude drugačije iskustvo koje će se prilagođavati njihovim potrebama i biti personalizovano.
Sa popularizacijom mobilnih uređaja kao što si tablet računari, širom upotrebom mobilnih aplikacija i drugih digitalnih sadržaja, učenici očekuju napredne tehnologije u učionicama i više interakcije tokom učenja. Digitalna učionica omogućava brzu razmenu sadržaja, odnosno deljenje sadržaja na ekranu uređaja predavača na uređajima učenika. To daje veću kontrolu nastavnicima, povećava angažovanje i obezbeđuje efikasniji prenos gradiva učenicima.

Pročitajte i:  Iznenađujuća vest o Android Samsung Galaxy mogle bi naterati Apple da preispita svoj iPhone

„Digitalna učionica“ na FON-u opremljena je sa 30 Samsung Galaxy Note 10.1 uređaja, pametnom Samsung elektronskom tablom i serverom kao i odgovarajućim Samsungovim softverom za učenje. Takođe, kao jedan od partnera na projektu, kompanija Telenor obezbedila je internet konekciju u učionici.

„Suština ovog rešenja je bolja interakcija izmedju predavača i studenata, zasnovana na razmeni i korišćenju nastavnog materijala isključivo u elektronskom obliku, zatim upotrebi tablet računara kao osnovnog sredstva za budući rad u poslovnom okruženju, kao i mogućnosti integracije drugih android aplikacija u sam nastavni proces“ – istakla je prof. dr Slađana Barjaktarović Rakočević, prodekan za međunarodnu saradnju na Fakultetu organizacionih nauka.

Kompanija Samsung Electronics je aktivna u sektoru obrazovanja u Srbiji dugi niz godina. U Nišu je 2010. godine na Višoj tehničkoj školi otvorena „Samsung laboratoriju“ u kojoj se studenti uče kako da programiraju aplikacije za telefone, tablet računare i pametne televizore. Više od 80% tih učenika dobija posao odmah nakon studija, dok neki dobijaju ponude još za vreme studija.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

2 thoughts on “Otvorena prva Digitalna učionica u Beogradu

Comments are closed.