Top50 Glas publike

Otvorena Technobank 2015 konferencija

U Beogradu je danas otvorena konferencija posvećena bankarskim tehnologijama – Technobank 2015.

technobank

Petnaesti po redu Technobank je kao i ranijih godina mesto okupljanja banaka i izlagača iz regiona, i služi kao platfoma za razmenu informacija o novim trendovima iz bankarske industrije, a teme koje konferencija obrađuje tiču se budućnosti načina plaćanja i evolucije bankarske industrije i njenog uticaja na lokalna tržišta.

U uvodnom delu programa govorili su dr Nataša Tanjevič, generalni sekretar NBS-a, kao i dr Goran Kunjadić, generalni direktor Narodbe banke Srbije iz Sektora za informacione tehnologije, koji je pokrio temu uvođenja novih tehnologija u instituciji iz koje dolazi.

O budućnosti bankarstva nakon uvodnog dela govorio je Marko Carević, marketing direktor Telenor banke, koji dao pregled dosadašnjeg razvoja i smera u kom bankarsko, ali i mobilno tržište ide. Govorili su i Piotr Widacki iz kompanije Asseco SEE, generalnog sponzora konferencije, a bilo je reči i o sprezi banaka i operatera, što je bila tema izlaganja Hendrika Bremera, partnera u kompaniji PwC.

Kao i ranijih godina, specijalizovani forum – CARD FORUM & EXPO 2015, potpuno posvećen platnim transakcijama putem bankarskih kartica i podržanim ICT tehnologijama u Evropi i svetu, biće održan tokom Technobank Konferencije. Ovogodišnji CARD FORUM & EXPO će pokriti najvažnije aspekte kontaktnih i beskontaktnih platnih sistema na bazi smart kartica.

Organizator konferencije je ASIT, zajedno sa resornim ministarstvima Republike Srbije, Narodnom bankom Srbije i Privrednom komorom Srbije, kao i sa vodećim poslovnim bankama.

Program konferencije i ostale detalje možete pronaći na http://technobank.rs/.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,