Ova Linux distribucija je raj za kreatore audio sadržaja 

Kreiranje zvuka može biti komplikovan proces.

PCPress.rs Image

Šta nudi nova distribucija?

Ako se bavite kreiranjem sadržaja s fokusom na zvuk, AV Linux MX Edition 23.1 ima sve što vam je potrebno Ako ste ikada zaronili u suštinu radnog procesa, shvatićete da kreiranje zvuka nije samo o tome da imate sjajnu ideju, već i o tome da imate prave alate na raspolaganju – i operativni sistem koji vam ne radi na štetu.

Jedan problem koji može stajati kao prepreka kreiranju zvuka je latencija. U smislu zvuka, latencija je vreme koje je potrebno da nota – ili reč – stigne od tačke A do tačke B. Latencija može biti veliki problem na digitalnim sistemima koji nisu izgrađeni da upravljaju vremenskim kašnjenjima. Tada ćete morati ručno da podešavate sistem kako biste uzeli u obzir ta kašnjenja prilikom snimanja ili uređivanja zvuka. I ako ste ikada morali da se nosite s tim zadatkom, znate koliko to može biti frustrirajuće. Z

ato je tim iza AV Linux MX Edition učinio sve moguće da prevaziđe čak i najmanji deo latencije. Veći deo tog napora se odvija unutar jezgra.

AV Linux MX Edition koristi Liquorix jezgro. Šta to znači? Ukratko, Liquorix jezgro:

  • Uključuje Zen Interactive Tuning (fokusira se na odziv umesto potrošnje energije)
  • Uvodi PDS Process Scheduler i High-Resolution Scheduling (1.000 Hz tick rate za izuzetno nisko-uzbunjivanje raspoređivanje zadataka)
  • Uključuje preemptive tree-based hierarchical Read Copy Update, što je skalabilan, visokoperformansni Linux kernel mehanizam sinhronizacije
  • Dodaje Hard Kernel Preemption (vrlo agresivan sistem preemptiranja)
  • Pruža TCP BBR2 kontrolu zagušenja
  • Uključuje multigeneracijski LRU algoritam za poboljšanu performansu pri visokoj memoriji i dugom vremenu rada
  • Dodaje zswap za komprimovano zamensko memorisanje (za dalje ubrzanje sistema)

Gornja kratka lista samo češlja površinu onoga što Liquorix jezgro pruža, ali tehnologija izuzetno dobro rešava problem latencije za softver koji se koristi na AV Linux MX Edition.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
Računari i Galaksija