N Central domination

Ovako izgleda pametni sto budućnosti

Kompanija Cemtrex podigla je ideju pametnog radnog mesta na potpuno novi nivo, a sa pametnim stolom za kojim može da se sedi, te stoji.

SmartDesk, kako se proizvod zove, u svom sklopu ima sve neophodne elemente, od tri monitora do ugrađenog skenera, te tako čini korak napred ka modernoj kancelariji. Pomenuti monitori su IPS 24-inčni ekrani osetljivi na dodir, koji zajedno čine jedan veliki ekran od 72 inča. Iz kompanije kažu da monitorima može da se upravlja i uz pomoć gestikulacije, te fizički kontakt nije neophodan. Svi ekrani su povezani na Windows računar sa Intel Core i7 procesorom osme generacije, a tu je i USB 3.1 Type-C port, dva USB 3.1 Type-A, još dva USB 2, audio port, te Ethernet interfejs.

Tastatura je takođe integrisana u sto, te sadrži trackpad, a površina stola funkcioniše i kao skener, pa dokument može da se položi na površinu stola kako bi se skenirao uz pomoć samo jednog klika, a služi i kao bežični punjač za telefon. Tu je i mala fioka sa slušalicama, koja može da se poveže sa telefonom, te služi za slanje i primanje poziva.

Sve ovo u teoriji zvuči savršeno, jer Cemtrex ima čist dizajn, bez dodataka koji ispadaju iz koncepta, ali kada neki od delova bude zahtevao popravku, neće biti lako da se do njega stigne, kako bi se utvrdilo koja tačno funkcija ne radi. Problem je i cena od 3.999 dolara, budući da bi neko kome je ovakav sklop potreban, mogao i sam da ga sastavi, a za prilično manju sumu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,