Overwatch cross-play beta verzija dostupna za PC i konzole

Overwatch-ova prva crossplay verzija je sada dostupna, i to na PC-u, PlayStation-u, Xbox i Switch uređajima. Igranje više neće biti ograničeno na igranje na samo jednoj platformi.

PCPress.rs Image

Za sada dostupni režimi brze igre i arkada

Igrači sa sve četiri platforme moći će zajedno da igraju u režimima brze igre, arkada i prilagođenih igara. Za Overwatch-ov rangirani takmičarski režim, međutim, samo igrači konzola moći će da igraju zajedno. S druge strane, PC igrači i dalje će biti ograničeni na isti fond PC računara – verovatno radi ravnoteže, s obzirom na prednosti koje igrači miša i tastature tradicionalno imaju u ovakvim igrama.

PC igračima automatski će omogućiti unakrsnu igru od danas. Igrači Xboxa, PlayStationa i Switcha će morati da povežu svoj Blizzard Battle.net nalog sa svojom izabranom konzolom da bi mogli da iskoriste prednosti unakrsne igre. Jednom postavljeni, igrači će moći da se pridruže prijateljima sa njihove Battle.net liste, bez obzira na platformu.

Dodatak cross-play-a je dugo očekivana opcija za Overwatch, koji je bio jedna od najvećih modernih igara za više igrača 2021. godine koja nije imala tu mogućnost. Ostali glavni naslovi, poput Fortnite, Call of Duty Warzone i Apex Legends već podržavaju ovu funkciju koja sve više postaje značajna u industriji. No, posebno je važno što novo ažuriranje Overwatch-a omogućava samo međusobno igranje između platformi. Ali, u igri još uvek presudno nedostaje unakrsna progresija – što znači da iako igrači neće biti ograničeni platformom koju igraju, bilo koji skinovi, emocije ili drugi kozmetički predmeti koje su mukotrpno otključali tokom godina neće biti dostupni drugde. Potencijalno, unakrsna progresija može biti sfera interesovanja autora igre tek kada cross-play postane u potpunosti funkcionalan i bez bagova.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: