BIZIT 2022

Ovi Apple telefoni više neće biti u prodaji

Apple je juče objavio tri nova pametna telefona za 2018. godinu, iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR. Međutim, pored toga podjednako je zanimjivo i koji uređaji više nisu u prodaji.

PCPress.rs Image

 

Uobičajeno je da kada Apple izbaci novi pametni telefon, cena prethodnog modela padne i on ostane u prodaji. Ove godine se to nije desilo. Prošlogodisnji model iPhone X je potpuno ukinut. Apple bi imao dodatan trošak u proizvodnji ovog modela po jeftinijoj ceni, jer je materijal za telefon skup. Više je imalo smisla da se izbaci iPhone XR, kod koga su displej i kamera slabiji.

PCPress.rs Image

Drugi proizvodi koji je izbačen je iPhone 6s, što nije ni čudno s obzirom na starost ovog modela.

PCPress.rs Image

 

Posebno se opaža gašenje iPhone SE s obzirom da nije dobio nikakvu zamenu. Model SE je iz perioda kada su telefoni bili manji i udobniji za korišćenje, što je ovaj model činilo popularnim iako je po nekim drugim aspektima bio previše zastareo. Najmanji iPhone koji se sada mogu kupitii su iPhone 7 ili iPhone 8. Telefon se može još uvek kupiti dok ga ima u skladištima, ali nema najave za njegovog naslednika.

Od ovih telefona iPhone 6s i iPhone SE su bili poslednji Apple telefoni koji su imali ulaz za slušalice, tako da je ova opcija izbačena iz iPhone linije.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB