Ovo su najpotcenjeniji browseri koje morate isprobati

Bez obzira da li koristite Windows, macOS ili Linux, internet browseri svakako igraju vitalnu ulogu u vašem radu.

PCPress.rs Image

Mnogo propuštate ako još niste isprobali ove browsere

Većina korisnika desktop računara preferira Google Chrome ili ostaje pri podrazumevanim opcijama poput Safari ili Microsoft Edge na svojim laptopovima. Međutim, to vas ne bi trebalo sprečiti da istražite nekoliko robusnih browsera treće strane. Neke od jedinstvenih funkcija koje ovi browseri nude mogu vas zanimati i pomoći vam da povećate produktivnost. Nastavite sa čitanjem kako biste saznali više o najpotcenjenijim browserima koje treba isprobati.

Arc

Počnimo sa najnovijim učesnikom na tržištu internet browsera. Arc je zasnovan na Chromiumu i kompatibilan je sa svim ekstenzijama iz Chrome Web prodavnice. Koristi jedinstven interfejs sa svim opcijama uredno smeštenim u bočnu traku.

Arc nudi mnogo mogućnosti za prilagođavanje i moćan motor za teme. Možete prilagoditi izgled svog profila sa robusnim uređivačem tema i čak koristiti Arc Boost za promenu tipa fonta i izgleda na omiljenim web sajtovima. Mogućnosti su beskonačne. Ostale jedinstvene funkcije uključuju Arc Easel za mapiranje vaših ideja na beskonačnoj beloj tabli, Arc Integration za proveru ažuriranja na omiljenim web sajtovima jednim pogledom, i opcije za saradnju u realnom vremenu. Iako Arc postiže visoke ocene u prilagođavanju i funkcijama, dostupnost na više platformi je još uvek slabost. Arc je dostupan samo na Mac, Windows i iPhone uređajima. Pored toga, većina njegovih jedinstvenih funkcija nije dostupna na Windows i iPhone uređajima. 

Pročitajte i:  Google Chrome daleko ispred konkurencije u Speedometer 3 testovima

Vivaldi

Vivaldi naglašava prilagođavanje, upravljanje tabovima i privatnost kako bi se izdvojio na prepunom tržištu internet browsera. Ovaj Chromium browser pokriva osnove sa dostupnošću na svim glavnim platformama. Možete sinhronizovati svoje podatke i pristupati Vivaldiju na Mac, Windows, Linux, Android i iPhone uređajima.

Vivaldi obećava brže iskustvo sa brzim otvaranjem prozora. Upravljanje tabovima je još jedan jedinstven aspekt vredan pomena. Možete omogućiti vertikalne tabove, sortirati tabove u dvoslojne Tab Stacks, koristiti podeljene ekrane i čak hibernirati nepotrebne. Kompanija nudi posvećene statistike privatnosti za pregled broja sprečenih tragača, oglasa blokiranih od strane određenih web sajtova i još mnogo toga. Što se tiče prilagođavanja, možete koristiti prilagođene boje i pozadine i čak uzeti inspiraciju od drugih članova zajednice iz Biblioteke tema.

Vivaldi takođe nudi alate za produktivnost kao što su Kalendar, Mail, Screenshot, Menadžer kontakata i drugi kako biste izbegli korišćenje rešenja trećih strana. Vivaldi je dostupan i na Android Automotive OS. Audi je već najavio da će ponuditi Vivaldi u svojim novim modelima.

DuckDuckGo

DuckDuckGo je često poznat kao sigurna alternativa Google browseru. Kompanija nudi lagani internet browser za desktop i mobilne uređaje. Za razliku od drugih browsera, DuckDuckGo uklanja nepotrebne stvari i fokusira se na jednostavnost kako bi vas osvojio. DuckDuckGo nije zasnovan na Chromiumu; umesto toga koristi Apple-ov WebKit sistem za renderovanje. To znači da vaše postojeće ekstenzije za Chrome ili Edge nisu kompatibilne sa DuckDuckGo. Ako vam je to velika mana, preskočite DuckDuckGo i proverite naše druge opcije na listi. Kao što se očekivalo, DuckDuckGo je briljirao sa funkcijama privatnosti. Prvo, ne prati vaše aktivnosti na internetu, aktivno zaustavlja tragače od strane Google-a i Facebook-a, blokira tragače aplikacija na Android-u i nudi rešenje jednim klikom za brisanje svih podataka pregledanja. DuckDuckGo takođe nudi dodatak Privacy Pro za otključavanje VPN-a i funkcija poput Uklanjanja ličnih informacija i Obnove identiteta. Cena je $10 mesečno.

Pročitajte i:  Google uvodi poboljšanja za mobilne aplikacije Chrome-a

Opera GX

Opera GX je izgrađena na osnovi Opere i nudi jedinstvene funkcije za gejmere. Počnimo sa opcijama teme. Podrazumevani korisnički interfejs koristi GX Classic temu sa modernim crvenim akcentom. Takođe nudi GX desktop pozadine kako bi unapredili vaš gejming setup u kratkom roku.

Opera GX dolazi sa ugrađenom besplatnom VPN mrežom. Takođe možete unaprediti na VPN Pro kako biste omogućili VPN na celom sistemu. Ima ugrađeni blokator oglasa koji vam omogućava da zakačite često korišćene aplikacije na bočnu traku, pinboards za čuvanje web sadržaja, Lucid mode za poboljšanje video zapisa i slika, i Opera Flow za slanje datoteka između uređaja za nekoliko sekundi.

Možete ograničiti korišćenje CPU-a, RAM-a i mreže kako biste izvukli maksimum iz vašeg gejminga i pregledanja. GX Corner nudi besplatne igre, promotivne ponude, kalendar izdavanja igara i vesti iz sveta igara, sve na jednom mestu. Kao Copilot na Microsoft Edge-u, Opera GX je integrisala Aria AI alat kako bi vam pomogla da pišete emailove, članke, objave na društvenim mrežama i sadržaj za prezentacije jednim klikom.

Pročitajte i:  Kako preuzeti Google Chrome ili Microsoft Edge na Mac računaru

Brave

Brave je još jedan potcenjeni browser koji zaslužuje više pažnje. Pruža vam transparentan pregled blokiranih oglasa i tragača, ušteđene širine pojasa i ušteđenog vremena, sve na početnom ekranu. Kao i DuckDuckGo, fokusira se na privatnost kako bi pružio bolje iskustvo pregledanja interneta.

Brave blokira nametljive oglase, tragače sa drugih sajtova, kolačiće trećih strana, zaštitu od praćenja otisaka prstiju i takođe ima ugrađenu zaštitu od zlonamernog softvera i fišinga. Ipak, postoje neki nepotrebni dodaci poput Brave Rewards i Crypto Wallet.

Kao i drugi popularni browseri, Brave je zasnovan na Chromiumu i ostaje kompatibilan sa svim vašim često korišćenim Chrome ekstenzijama.

Kao što možete videti iz gore navedene liste, svaka opcija ima svoje jedinstvene funkcije koje vas mogu naterati da zaista isprobate novi browser. Arc donosi korisne funkcije za produktivnost. Opera GX je idealna za vaše gejming potrebe. Vivaldi ima gomilu korisnih alata. DuckDuckGo i Brave su fokusirani na privatnost i sigurnost korisnika. Ima ponešto za svakoga.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *