Top50 Glas publike

Ozbiljan kalkulator na iOS-u

Da li ste znali da default aplikacija kalkulatora na iPhone uređajima ima naučni režim? Da, tako je, a sve što treba da učinite kako biste ga otvorili jeste da kada se jednom nađete u aplikaciji, okrenete telefon na bok.

ios kalkulator ios 13

Otključane sve vrste funkcionalnosti

Ovo otključava sve vrste funkcionalnosti, poput dodavanja brojeva u memoriju, zagrade, eksponente i sve one trigonometrijske funkcije iz srednje škole. Funkcija nije baš nova ili skrivena: uvedena je u iOS 2.0 još 2008. godine, a na njoj postoji čak i snimak ekrana na stranici App Store za aplikaciju kalkulator. Da budemo pošteni, većina ljudi verovatno nikada ne vidi tu stranicu App Store-a, jer je aplikacija unapred instalirana na svakom telefonu. To nije prva aplikacija koju biste verovatno tražili da želite da instalirate novi kalkulator – čak i sa skrivenom funkcionalnošću, još uvek nije sjajna.

Za početak, ne postoji traka sa oznakama, koja vam omogućava da vidite sve operacije koje ste upravo uradili, što je korisno kada treba da vidite da li ste već dodali vrednost ili ne. Takođe čini neke ključne funkcije poput zagrada – koje koristim u skoro svakoj matematičkoj jednačini – teško dostupnim.
Srećom, postoje i druge opcije: PCalc nudi robusnije računarsko iskustvo i nudi besplatnu verziju PCalc Lite koju takođe vredi preuzeti. Ili za ozbiljniju matematiku, tu je TI-30KSS, koji neke stvari (poput razlomka) može učiniti tako jednostavnim da gotovo deluje kao varanje.

Pročitajte i:  Whatsapp iOS testeri dobijaju funkciju „pretraži po datumu“

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: