Ozbiljno upozorenje za milione Gmail korisnika

Dok se Google u poslednje vreme više bavio problemima koji su se pojavili u okviru Chrome-a, Gmail korisnike su zadesile ozbiljne komplikacije, koje su poslednjih dana postale još ozbiljnije.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da Gmail već neko vreme trpi probleme koji su vezi sa filterima za mejl poruke, što omogućava da potencijalno opasne poruke stignu u sandučiće korisnika. Google je objavio da problem utiče na značajan broj korisnika, ali uprkos tome tvrdi da je servis bezbedan, iako problemi još uvek nisu rešeni. Spam filteri tako i dalje ne rade, te sve poruke idu direktno u inbox, što je problem koji mogu da zaobiđu samo oni koji ga prepoznaju na vreme.

PCPress.rs Image

U najvećoj opasnosti su oni korisnici koji sofisticirane malver sadržaje ne otkriju na vreme, pa se preporučuje da se svaka poruka dobro proveri pre nego se klikne na link, te preuzme neki sadržaj koji bi vrlo lako mogao da bude maskirani phishing materijal. Na kraju krajeva, spam odeljak ne postoji bez razloga, pa se obično naporno radi na tome da se potencijalno opasne poruke drže dalje od prostora u kojem su klikovi bezbedni.

Pročitajte i:  Chrome za Android: Sigurno uz otisak prsta

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,