Pablo Escobar Fold 1 – preklopni telefon brata kolumbijskog kralja droge

Roberto Escobar, brat kolumbijskog kralja droge Pabla Escobara-a, lansirao je preklopni telefon čija cena iznosi samo 349 dolara. Ekran na Pablo Escobar Fold 1 telefonu preklapa se sa spoljne strane, a Roberto tvrdi da je ekran nesalomiv jer je napravljen od specijalne, veoma tvrde plastike. Uostalom, on kaže da je ceo sistem dizajniran da korisnicima pruži bolju sigurnost i sa hardverske i sa softverske strane.

PCPress.rs Image

Telefon je zasnovan na Android 9 operativnom sistemu i poseduje Qualcomm Snapdragon čipset iz serije 8, ekran dijagonale 7.8 inča u 4:3 varijanti (kada je otvoren), rezolucije 1920 x 1444 piksela. Postoje dve varijante po pitanju memorije – 6 GB/128 GB i 8 GB/512 GB. U telefon je ugrađena baterija od 4.000 mAh, kao i dual kamera od 16 MP i 20 MP (koja može da se koristi i za selfi). Telefon je napravljen u dual SIM varijanti, a poseduje i senzor otiska prsta.

Escobar tvrdi da je ovako niska cena telefona moguća jer su uspeli da uspostave efikasnu proizvodnu liniju i nemaju ekskluzivne ugovore sa velikim prodavcima. To im je omogućilo da optimizuju troškove i da budu daleko jeftiniji od (za sada malobrojne) konkurencije. Dizajn i proizvodnja telefona su u Hong Kong-u, a inicijalna serija je limitirana na 100.000 uređaja. Telefon će se moći da se kupi online, iz bilo kog dela sveta, a transport će za kupce biti besplatan.

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

PCPress.rs Image

Iako se kao glavni takmac nameće Samsung Galaxy Fold, Escobar naglašava da mu je primarni cilj da „pobedi“ Apple. To želi da uradi tako što nudi nešto novo za delić cene koštanja Apple-ovih proizvoda. Da Escobar ima „ozbiljan problem“ sa Apple-om, govori i to što planira da 6. januara 2020. godine podnese tužbu protiv ove kompanije, za iznos od 30 milijardi dolara, zbog toga što vara kupce i za velike pare im prodaje bezvredne telefone.

Izvor: Daily Mail

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,