BIZIT 2022

Pametna brava koja radi uz pomoć sunca

Kompanija Brinks najavila je da je proizvod ARRAY Smart Deadbolt u pretprodaji, te da se ovom pametnom bravom može upravljati uz pomoć pametnog telefona.

PCPress.rs Image

PCPress.rs ImageZa razliku od drugih pametnih brava, koje, da bi funkcionisale, zahtevaju cilindrične baterije, ARRAY energiju crpi iz odgovarajuće litijum-polimerske baterije, a koja je povezana na solarnu ploču, te može da se puni uz pomoć sunca. U slučaju da se brava nalazi na senovitom mestu, korisnici će moći da je pune i na tradicionalni način.

Brava je dizajnirana tako da bude jednostavna za korišćenje, te da može da ima široku primenu, pa može da se otključava i zaključava na daljinu, a uz pomoć Brinks’ ARRAY aplikacije, koja je, kako kažu iz kompanije, takođe prilično jednostavna. ARRAY Smart Deadbolt uključuje i cilindre za tradicionalno otključavanje i zaključavanje, te će na taj način biti zadovoljeni i oni koji osećaju nostalgiju prema fizičkim ključevima, te ekran osetljiv na dodir, za one koji su prevazišli ključeve, ali još uvek nisu spremni da sigurnost svog doma kontrolišu preko pametnih telefona.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Energetska efikasnost i solarna energija

Proizvod kompanije Brinks će moći da se kupi po ceni od 249 dolara, te se početak isporuke očekuje sredinom januara.  

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,