Pametna viljuška maskira neprijatne zvukove tokom obeda

Kompanija Nissin, koja je specijalizovana za proizvodnju instant verzije japanskog specijaliteta ramen, lansirala je nedavno pametnu viljušku koja može da registruje nepoželjne zvukove tokom obeda, te pošalje signal na pametni telefon koji potom emituje neki audio zapis kako bi skrenuo pažnju sa zvuka koji proizvode konzumeri nudli. Viljuška će koštati 130 dolara, a biće proizvedeno samo 5.000 jedinica.

PCPress.rs Image

Ovaj proizvod je napravljen kako bi stao na put takozvanom „zlostavljanju nudlama“ kojim se japanski mediji u poslednje vreme bave, a koji se odnosi na neprijatne zvukove koje ova hrana proizvodi kada određena nudla sa viljuške padne nazad u posudu. Promotivni video tako prikazuje šestoro ljudi, od kojih troje normalno konzumira ramen, dok drugo troje proizvodi „pljuskajuće“ zvukove koji šokiraju vaspitane konzumere nudli.

Ova tehnologija mogla bi da posluži i prilikom nekih drugih neprijatnih situacija koje izazivaju loše navike onih koji jedu, pa bi pametni telefon tako, na primer, mogao da svira „Kolačiće“ Marine Perazić i time sakrije neprijatno mljackanje nekoga ko obeduje u našoj blizini.

Izvor: Eater

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,