Top50 Glas publike

Pametna zamena TMG-a

Korisnici Microsoft FTMG‑a, tj. Microsoft ISA servera, kako se nazivao u prethodnim izdanjima, obradovaće se adekvatnoj zameni. Pod sloganom „It’s Time to Replace TMG“, kompanija Sophos predstavlja proizvod iste namene, ali boljih performansi – Sophos Unified Threat Management (UTM).

sophosSophos UTM je potpuna zamena za MS TMG, sa obiljem dodatnih funkcionalnosti iz segmenta IT bezbednosti. Kompanija se potrudila da Sophos UTM održi punu kompatibilnost sa MS TMG sistemom, što se može uočiti već prilikom pokretanja – ukoliko vam je postupak instalacije MS TMG servera blizak, bez problema ćete instalirati i Sophos UTM.

U okviru Sophos UTM‑a primetan je znatno širi spektar mogućnosti u odnosu na „original“: napredno rutiranje omogućava blokiranje svih IP adresa iz izabrane zemlje, proširena je podrška za VPN konekcije (SSL, HTML5), WAN redundantnost… Ipak, najviše novosti dolazi iz segmenta bezbednosnih opcija, i to u delu Intrusion Prevention sistema: Live Protection omogućava prepoznavanje čak 11.000 različitih šema napada.

Zahvaljujući izvanrednom Sophos Antivirus sistemu, Sophos UTM biće i izuzetno čvrsta prva linija odbrane od svih tipova malicioznog softvera. Za korisnike sa složenom mrežnom infrastrukturom moguće je uz pomoć Sophos UTM Manager softvera centralizovano upravljanje sa više Sophos UTM instanci (bez razlike u tipu /formi instalacije), što će u znatnoj meri povećati efikasnost i kontrolu i olakšati upravljanje sigurnosnim rešenjem. U zavisnosti od potreba, Sophos UTM rešenje možete implementirati kao:

Hardverska zaštita – Širok spektar hardverskih uređaja prilagođava se bilo kojem poslu, uvid u izdanja koja su dostupna u svim modelima.

Virtuelna zaštita – Sophos UTM koji deluje u Microsoft Hyper-V, KVM, Vmware i Citrix virtuelnom okruženju i dozvoliće vam da izvučete maksimum iz investicije u virtuelizacije.

Softverska rešenja – Sophos UTM je takođe dostupan i kao softverska aplikacija koja se može instalirati na server sa instaliranim TMG-om, čuvajući vas pritom od dodatnih investicija u hardver.

Cloud aplikacije – Uz Amazon Virtual Private Cloud (VPC) možete pokrenuti aplikacije u Cloud-u. Ili, možete koristiti Amazon VPC konekciju u svojoj kancelariji, za siguran i čvrst pristup svojim resursima koji su hostovani na Amazonu.

Lider u bezbednosti

Kompanija Sophos osnovana je 1985. godine u Velikoj Britaniji, nudeći kvalitetne proizvode za enkripciju. Tokom 90-ih godina prošlog veka proširuje paletu proizvoda antivirusnim i antispam rešenjima, a neprekidnim daljim ulaganjem u razvoj, danas se pozicionira kao lider u ovom segmentu sa više od 100 miliona korisnika u preko 100 hiljada kompanija.

U svom portfoliju sadrže proizvode i sisteme za zaštitu kompletne IT infrastrukture, uključujući hadversku i softversku zaštitu računarskih mreža, servera i radnih stanica. Sophos je jedini vendor, koji je posvećen isključivo poslovnim korisnicima i fokusiran na razvoj jednostavnih i pouzdanih rešenja.

Šta kažu eksperti

Raspored na korisničkom interfejsu firewall komponente Sophos UTM‑a je dovoljno sličan MS TMG rešenju, pa se nećete osećati kao da ste prošli kroz ogledalo u potpuno drugačije okruženje.

—Deb Shinder, ISAserver.org

Sophos UTM je jedan od najsveobuhvatnijih proizvoda koje smo testirali u toku ove serije i mišljenja smo da će biti pogodna zamena za TMG u većini okruženja.

—Jorn Lutters, winsec.nl

Sophos UTM nije samo zamena za TMG, već donosi i niz novih prednosti koji će pomoći i unaprediti vašu poslovnu bezbednost.

—Adam Thornton, Vendor Solutions Manager, Bytes Software Services

Svim korisnicima Sophos rešenja u Srbiji, Sophos Distributer za Jugoistočnu Evropu kompanija Smart d.o.o. iz Novog Sada pruža profesionalnu tehničku podršku 24/7 na srpskom jeziku. Više informacija o Sophos sigurnosnim rešenjima možete naći na www.smart.rs ili se obratite na e-mail adresu:  sophos@smart.rs

Kristijan Lazić

(Objavljeno u časopisu PC#206)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,