VMware-vForum

Pametne naočare koje čitaju poruke i pokazuju vremensku prognozu

Ideja i koncept koji stoje iza pametnih naočara zaista ima smisla, jer umesto da pogledate telefon kada vam stigne obaveštenje ili da fotografišete, pametne naočare mogu sve to da urade umesto vas. Takođe, mogu da prikažu informacije poput mape kako bi vam pokazale gde da idete, međutim sam koncept pametnih naočara tek treba da se razvija, uprkos naporima kompanija poput Google-a.

PCPress.rs Image

Međutim, prema izveštaju CNBC-a, čini se da do kraja ove godine možemo očekivati novi par koji lansira startap kompanija pod nazivom North, i koju podržava Amazon. Ove naočare će sadržati integraciju sa Alexom (nije iznenađujuće) i uglavnom su dizajnirane da budu što neupadljivije.

Za razliku od Google Glass-a koji i vama, ali i svima ostalima jasno pokazuje da imate par pametnih naočara na glavi, Focals će izgledati kao običan par naočara, a takođe će podržavati i prepisana stakla od oftalmologa, što znači da ćete moći da ih koristite kao normalne dioptrijske naočare. Uređaj će imati mali projektor koji će prikazivati informacije nosiocu poput holo-projekcije, a te informacije mogu biti datum, vremenska prognoza, poruke i tako dalje.

Pročitajte i:  Amazon tuži firme zbog objavljivanja lažnih ocena o proizvodima

Da bi rešio pitanje privatnosti, North se odlučio da ne integriše kameru, a ugrađeni mikrofon će se uključiti samo kada je to potrebno. S tim na umu, dizajn Focal-a nije toliko besprekoran koliko smo se nadali. Postojaće prateći prsten-kontroler koji će vam trebati da stupite u kontakt sa naočarima, tako da u zavisnosti od toga da li volite da nosite prstenje, to može ili ne mora da bude dobra stvar. Tu je takođe i cena koja nije baš primamljiva, te bi početna cena za Focal trebala biti 1.000 dolara kada uđu u prodaju kasnije ove godine.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , , , ,