Pametni prsten kao Panic Button

Nosivi uređaji osvajaju sve veći deo tržišta, a novo pametno prstenje, te drugi komadi nakita, sve češče dolaze na spiskove patenata. Poslednji koji se pridružio ovom skupu je pametni prsten Blinq – linija za koju se trenutno prikupljaju sredstva na Kickstarter-u.

PCPress.rs Image

Blinq prsten opisan je kao komad nakita koji korisnika povezuje sa ostatkom sveta, te ga o događajima obaveštava svetlucanjem, ili slabom vibracijom, a ima ugrađen Fit Tracking, te Panic Button S.O.S. Prsten korisniku omogućava da izabere za koje aplikacije želi da dobija obaveštenje, a podešavanje je jednostavno, budući da se povezuje na Android i iOS preko Bluetooth-a, te preko prateće aplikacije korisnik bira dodatne opcije.

Ako se onaj koji ga nosi nađe u nekoj opasnoj situaciji, prsten će odmah poslati poruku na sve kontakte koji su prethodno uneti preko prateće aplikacije, koji pored telefonskih brojeva uključuju i Facebook i Twitter naloge. Pored toga, prsten prati i fitnes aktivnosti korisnika, te pruža informacije o lokaciji na kojoj se nalazi, ali samo u slučaju opasnosti.

Pročitajte i:  Twitter uvodi Super Follows pretplatu za neke autore

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,