Pametni sat iz kojeg izlazi čovek koji igra

Najbolja stvar u vezi sa pametnim satovima je što informacije isporučuje direktno na ručni zglob korisnika, odakle ih je lako proveriti. Tako bi neophodni podaci uskoro mogli da postanu još vidljiviji, te da se nađu direktno na koži korisnika.

PCPress.rs Image

Pretpostavlja se da su slične težnje dovele i do proizvoda u obliku velikog pametnog sata iz kompanije HaierAsu – koji ima ugrađen projektor, te informacije prikazuje na nadlanici onoga koji ga nosi, pa tako koža postaje drugi ekran. Tako projektor dok korisnik, na primer, trči, na nadlanicu projektuje udaljenost, vreme, te napredak, dok se na displeju nalaze samo opcije kojima se kontroliše trajanje vežbanja.

Projektor trenutno nema mnogo mogućih opcija, ali je zanimljivo da registruje pokrete, te da korisnik može da kontroliše uređaj i preko sopstvene nadlanice. Trenutno je namenjen samo onima koji vežbaju, te stručnjaci ističu da se radi o tehnologiji koja nije dovoljno iskorišćena. Tu je i problem u vezi sa čitljivošću podataka koji se projektuju na kožu, budući da se čitanje sa ruke koja je u pokretu ispostavilo kao prilično teško.

Pročitajte i:  YouTube Music stiže na Wear OS

PCPress.rs Image

Da bi nadoknadili to što je sat ogroman, te druge nedostatke, kreatori su ubacili par zabavnih opcije, a kao što je ona za crtanje, ili ona koja projektuje sićušnog čoveka koji igra. Onima koji su testirali sat nije potpuno jasno čemu minijaturni plesač služi, ali kažu da mu je posvećena cela jedna aplikacija, te da je možda najbolja opcija u okviru ovog uređaja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,