BIZIT 2022

Panasonic HD oprema na ZOI u Vankuveru 2010

Panasonic-image001 Najveća isporuka opreme na Zimskim olimpijskim igrama ikada

Beograd, 14. decembar 2009. – Korporacija Panasonic, zvanični partner Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru 2010. godine, u kategoriji audio-vizuelne opreme (AV), saopštila je da će za potrebe predstojećih Zimskih olimpijskih igara obezbediti kompletnu liniju HD (High Definition) opreme kako bi omogućila emitovanje Olimpijskih igara. To će biti najveća isporuka audio-vizuelne opreme za neke Zimske igre ikada. U saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Organizacionim komitetom u Vankuveru za Olimpijske i Paraolimpijske zimske igre i vankuverskim zvaničnim emiterom ( OBSV – the Olympic Broadcasting Services Vancouver ), kompanija Panasonic će obezbediti HD video opremu na lokacijama gde će biti održana takmičenja i na lokacijama za emitovanje i na taj način omogućiti prve Olimpijske zimske igre u HD formatu.

Nakon Pekinga 2008.godine, međunarodni centar za TV prenose (IBC – International Broadcasting Center) u HD formatu će proizvoditi i distribuirati sve međunarodne video signale sa Zimskih olimpijskih igara emiterima širom sveta koji budu otkupili prava prenosa. Osim toga, HD video signali će prvi put biti korišćeni na velikim LED ekranima na mestima gde će biti organizovana takmičenja i u kanadskoj dvorani (BC Place Stadium) gde će biti održane ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara. Na taj način, Zimske igre 2010 će biti prve na svetu “HD Olimpijske zimske igre” čiji će kompletan video materijal biti u HD formatu.

U svečanoj dvorani (BC Place Stadium) u centru Vankuvera, kompanija Panasonic će instalirati tri LED video ekrana ukupne površine 243 kvadratna metra (što je 1.4 puta veća površina od one koja je korišćena 2006. godine na glavnom stadionu u Torinu).

Uz profesionalni sound sistem kompanije Panasonic i ekrane sa plazma panelima, Panasonic audio-vizuelni sistemi će omogućiti spektakularne slike i na taj način doprineti da ceremonija otvaranja bude još uzbudljivija.

Panasonic DVCPRO HD, proizvod namenjen profesionalcima, već je izabran kao format u kojem će biti snimane Zimske olimpijske igre 2010. Kompanija Panasonic će isporučiti veliku količinu opreme za emitovanje kao što je P2HD serija, sistem prikupljanja informacija solidne memorije. Ovogodišnje Zimske olimpijske igre su devete po redu u znaku digitalne tehnologije Panasonic, još od Olimpijskih igara u Barseloni održanih 1992. godine.

Kompanija Panasonic će takođe doprineti sigurnosti Olimpijskih igara tako što će obezbediti veoma kvalitetne slike kao i vrhunski video nadzor objekata u Olimpijskom selu, njihovog okruženja i autoputeva.

U saradnji sa organizacionim komitetom Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru 2010. i Paraolimpijskih zimskih igara (VANOC) i kompanijom za telekomunikacije Bell, kompanija Panasonic će prvi put do sada obezbediti HD video konferencijski sistem koji će spajati dva olimpijska sela u Vankuveru i u Vistleru. Panasonic sistem koji kombinuje HD video konferencijske jedinice, a koji će biti u prodaji u Kanadi sledeće godine, sa Full HD PDP i HD kamerama spajaće sela uz pomoć H.264 slika visoke rezolucije i vrhunski kvalitetnog zvuka koji će biti otporan na audio prekide. Panasonic HD video konferencijski sistem će omogućiti trenerima i sportistima da uz žive slike i jasan zvuk komuniciraju, a da ne moraju da idu iz jednog sela u drugo, imaće osećaj kao da se nalaze zajedno u istoj sobi. Ovaj isti sistem će biti korišćen za ceremonije dobrodošlice u selima i na taj način će ujediniti sportiste. Ovakav način komuniciranja ne samo što će uštedeti vreme i novac koji bi bili potrebni da sportisti budu prevezeni iz jednog sela u drugo, nego će takođe pomoći u planu redukcije CO2 emisija, osiguravajući na taj način da Olimpijske igre budu efikasno organizovane u skladu sa potrebama okoline.

<AV oprema>

Oprema

Količina

LED Displej sa velikim ekranom

15 lokacija, 29 ekrana 953 m2

Profesionalni audio sistemi

17 lokacija, 91 sistem

TV

Cca. 3,000 jedinica

DLP projektori

17 ekrana

Kamere za monitoring i nadzor

Cca. 1,200 jedinica

Drugo

HD Video konferencijski sistem

Napomena: Obuhvata mesta koja su u vezi sa Olimpijadom kao što su lokacije gde će biti održana takmičenja, Olimpijska sela, glavni centar za novinare i zvanične lokacije za javljanje uživo

<Oprema za emitovanje>

Oprema

Količina

P2HD/DVCPRO HD Recorder

Cca. 160 jedinica

P2HD Kamera Recorder

Cca. 50 jedinica

Monitori

Cca. 600 jedinica

Multi formatni prekidač za javljanja uživo/Multi format live switcher

12 lokacija, 16 jedinica

O kompaniji Panasonic:

Kompanija Panasonic je ponosna što podržava Olimpijski pokret – čiji je cilj promocija mira u svetu uz pomoć sporta – kao Zvanični olimpijski partner u kategoriji audio- vizuelne opreme više od 20 godina, još od kada je program Olimpijskog partnera (OP) ustanovljen na Zimskim olimpijskim igrama u Kalgariiju 1988 godine. Pod sloganom „Delimo strast”, kompanija Panasonic će doprineti uspehu Olimpijskih igara uz pomoć svoje tehnologije. Kompanija Panasonic je 2007. godine obnovila partnerstvo sa Međunarodnim olimpijskim komitetom sve do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016 godine.

MMD CEE

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,