Panasonic: Novi digitalni fotoaparati

Kompanija Panasonic predstavila je seriju novih digitalnih fotoaparata: DMC-FS33, DMC-FS30, DMC-FS11, DMC-FS10, DMC-FP1, DMC-FP2, DMC-FP3, DMC-F2, DMC-F3 koju karakteriše senzor od čak 14.1 negapiksela, ali i niz novih inovativnih rešenja koja manje iskusnim korisnicima olakšavaju snimanje

LUMIX DMC-FS33/FS30

FS33FH22r_frontNovi model fotoaparata LUMIX DMC-FS33/FS30 od 14.1 megapiksela zasnovan je na novokreiranom 28 mm sočivu širokog ugla sa moćnim optičkim uvećanjem (koje odgovara 28 mm do 224 mm na 35 mm formatu) do 8 puta, kao najnoviji član serije Lumix FS. Ova serija, inače pratilja popularne serije Lumix FX, razvila je jednostavan način upotrebe fotoaparata visoko kvalitetnih profila koji svojim korisnicima omogućavaju prelepe slike na svakom njihovom koraku. Svi uređaji iz nove serije FS opremljeni su 28 mm objektivom širokog ugla sa uvećanjem od 5 do 8 puta. Modeli koji poseduju uvećanje 8 puta imaju dva tipa LCD ekrana, jedan koji je veličine 3 inča osetljiv na dodir, i drugi manji, 2,7 inča veliki LCD za model FS 30.

Svetski priznati iA (Intelligent Auto)način rada kompanije Panasonic, umnogome olakšava samo slikanje uz mogućnost korišćenja brojnih pomoćnih funkcija. To obuhvata funkciju MEGA O.I.S. (optički stabilizator slike) za otklanjanje posledice podrhtavanja ruku, ISO kontrolnu funkciju za slike u pokretu, identifikaciju lica, kao i opciju inteligentnih scena. Namenski iA prekidač koji je smešten na vrh fotoaparata, omogućiće vam da direktno pristupite iA načinu rada. Kada jednom izaberete iA opciju, ove višenamenske opcije automatski će ostati uključene olakšavajući vam na taj način neophodna prilagođavanja prilikom promene vremenskih prilika. Uživaćete u jednostavnosti fotografisanja, bez suvišnih probleme, u bilo kojoj situaciji.

Ono što je novo i što sadrže modeli FS33/FS30 jeste mogućnost snimanja u visokoj rezoluciji, 720p snimka u formatu JPEG. Ne samo da ćete biti u prilici da pogledate film na računaru, već i da sebi „narežete” film i napravite fotografije u formatu MPEG 2 i uživate gledajući ih preko TV ekrana, putem inkorporiranog PHOTOfunSTUDIO 5.0 softvera.

Model DMC-FS33 ima LCD ekran od 3 inča, a model DMC-FS30 ima ekran od 2,7 inča. Ti ekrani sadrže 230.000 tačaka sa inteligentnim LCD funkcijama koje detektuju osvetljenost i kontrolišu njen nivo u 11 koraka, i nude prikaz koji vam najviše odgovara u svakoj situaciji sa najboljom jasnoćom izraza. Model FS33 koji je zasnovan na LCD ekranu od 3 inča, osetljivom na dodir, karakterišu napredne opcije u radu sa tasterima. Opcije su prilično pojednostavljene i upravljanje je olakšano, čak i za starije osobe, zahvaljujući opciji za podešavanje veličine ekrana. Ostale opcije modela FS33/FS30 čine da fotografisanje postane još zabavnije.

Dizajniran u metalno izbrušenom kućištu, ovaj tanki i glatki DMC-FS33/FS30 uređaj nudi uživanje u momentima značajnim za vas, čineći slikanje neusiljenim. Oba modela biće dostupna od marta 2010. godine u sledećim bojama: DMC-FS33 (siva, crna, crvena), FS30 (siva, crna, plava i ljubičasta).

LUMIX DMC-FS11/FS10

FS11s_slant Dva nova kompakt digitalna fotoaparata iz Lumix serije FS – model DMC-FS11 rezolucije 14,1-megapiksela i DMC-FS10 rezolucije 12,1-megapiksela, dolaze sa najnovijim razvojem širokog ugla sočiva veličine 28 mm i 5x optičkim zumom (ekvivalent je 144 mm na 35 mm film kameri) koji imaju 2.7-inči LCD monitor. Novina koju donose jeste HD (high definition) visoka rezolucija u pravljenju snimaka veličine 720 piksela u formatu JPEG. Oba modela će biti dostupna od marta meseca u sledećim bojama: DMC-FS11 (u sivoj, crnoj, crvenoj i pink boji), FS10 ( sivoj, crnoj, plavoj, pink i narandžastoj boji).

LUMIX DMC-FP3/FP2/FP1

Novi digitalni fotoaparati ultra tankog dizajna, 14,1-megapikselni DMC-FP3/FP2 i 12,1-megapikselni DMC-FP1 opremljeni su ultra tankim sočivima sa 4x optičkim zumom (istovetan 35mm – 140mm na 35mm fotoaparatu). Novitet kod njih jeste mogućnost filmskog zapisa u visokoj rezoluciji (HD) u 720p „motion“ formatu jpeg.

Izrađeni od visoko kvalitetnog aluminijuma, modeli DMC-FP3/FP2/FP1 dostupni su u širokoj paleti boja, od tamnosrebrne i crne za FP3, srebrne i crne za FP2 te srebrne, crne, narandžaste, plave i ružičaste za FP1. Fotografija zabeležena modelima DMC-FP3/FP2/FP1 predstavlja beskompromisnu lepotu.

LUMIX DMC-F3/F2

Kompanija Panasonic sa zadovoljstvom predstavlja dva nova modela digitalnih fotoaparata opremljenih naprednim opcijama: 4x optički zum, 12,1-megapikselni DMC-F3 i 10,1-megapikselni DMC-F2. Oba modela sadrže Auto Scene Mode za jednostavnije i visokokvalitetno fotografisanje putem tri pomoćne funkcije: Intelligent ISO Control, Face Detection i Intelligent Scene Selector. Novi model DMC-F3 ima mogućnost snimanja dinamičnog HD filma u dimenziji 1280 x 720p sa 30 fotografija u sekundi uz mogućnost načina snimanja WVGA (wideVGA: 848 x 480) i običnog VGA (640 x 480). U poređenju sa standardnom memorijskom karticom SD/SDHC, model DMC-F3 prihvata novu generaciju SD formata SDXC (SD eXtended Capabilities) koju karakteriše veliki kapacitet memorije i brzina prenosa podataka. Model DMC-FS3 kompatibilan je s OS-om Windows 7.

Panasonic

www.grayling.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,