Top50 Glas publike

Panasonic predstavio nove proizvode

PCPress.rs ImageU okviru konferencije za štampu održane u sredu u Budimpešti, Panasonic je predstavio nove proizvode za 2011. godinu. Panasonic-ova ovogodišnja strategija nazvana je „Ideas for Life“ i obuhvata tri segmenta Full HD 3D tehnologiju, novitete u oblasti potrošačke elektronike, a u skladu sa trendovima o očuvanju životne sredine, većina novih proizvoda odlikuje se smanjenom potrošnjom energije, što važi kako za elektronske uređaje, tako i za belu tehniku.
U oblasti Full HD 3D tehnologije predstavljeni su uređaji za reprodukciju (televizori i multimedijalni plejeri) i uređaji za snimanje (kamere). Panasonic je prvenstveno orjentisan na ekrane s plazmom, a ove godine će biti ponuđeni modeli koji koriste novu tehnologiju NeoPlasma, koja nasleđuje poznati koncept NeoPDP. I ovi televizori će koristiti sistem 600 Hz Sub-field Drive, imaće veliku dubinu crne boje i još manju potrošnju energije. Ali, Panasonic je najavio i ozbiljan prodor na LCD tržište, na kojem će se pojaviti novi modeli sa IPS panelima i LED pozadinskim osvetljenjem – naravno, sve u 3D tehnologiji. Saradnja Eurosport-a i Panasonic-a će ljubiteljima sporta obezbediti kvalitetan 3D prenos sportskih događaja, a onima koji vole sami da kreiraju 3D filmove, Panasonic će ponuditi nove HD kamkordere i 3D konverzione objektive.
PCPress.rs ImageLjubitelje statičnih slika obradovaće novi modeli fotoaparata serije Lumix, a najviše pažnje na prezentaciji privukao je model FT3. Ovaj aparat rezolucije 12 megapiksela može bez posledica da podnese pad na tvrdu podlogu sa visine od dva metra, ronjenje do dubine od 12 metara mu ne predstavlja problem, kao ni temperatura do -10 stepeni. Ima ugrađen GPS prijemnik sa bazom od preko milion lokacija, a uz to i altimetar, barometar i kompas. Naravno, može da snima i filmove u Full HD rezoluciji.
Zhavaljujući tehnologiji nazvanoj Inverter, novi Panasonic-ovi uređaji bele tehnike postižu velike uštede energije – firžideri, uz pomoć unapređene termičke izolacije, troše manje od specifikacija do sada najstrožeg energetskog standarda A++, a mašine za veš standardnih dimenzija imaju kapacitet od 10 kg, ali zahavljujući novim tehnologijama i preciznom senzoru težine, mogu da rade i kada su gotovo prazne – uz automatsko podešavanje adekvatne količine vode i ostalih parametara.

Izvor: PC Press

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,