Top50 Glas publike

Panasonic predstavio prvi 3D kamkorder

PCPress.rs ImageSnimanje 3D slika sada je jednostavno, i svodi se na nameštanje 3D konverzionog sočiva koji stiže sa prvim svetskim potrošačkim 3D kamkorderom, HDC-SDT750. Izvanredne, životne 3D slike, kao one koje nastaju uz pomoć Panasonic-ove 3D tehnologije sa kojom se snimaju holivudski filmovi, sada se lako mogu snimiti i pogledati kod kuće. Ovaj model dostupan je od 1. jula, a za reprodukciju snimljenih 3D slika potrebni su TV koji omogućava 3D reprodukciju koristeći uporednu metodu “side-by-side”, 3D naočare i priključak za HDMI kabl.
Čak i ako ne stavite 3D konverziono sočivo, postoji bezbroj načina da uživate u kamkorderu SDT750. Ovaj inovativni kamkorder revolucionarno se izdvaja od brojnih Panasonic-ovih modela koji su oduševili korisnike po čitavom svetu. Ugrađene su brojne kompleksne funkcije, među njima i 3MOS sistem sa poboljšanim tehnologijama smanjenja šuma (NR), snimanje 1080/50p, iA (Intelligent Auto) režim sa novim optičkim stabilizatorom slike HYBRID O.I.S. i bogatstvo manuelnih kontrola.
PCPress.rs ImageKao rezultat dugogodišnjih istraživanja, obavljenih u saradnji sa holivudskim studijima, Panasonic je razvio profesionalni sistem za 3D kamere i uspešno preneo FULL HD 3D slike visokog kvaliteta u kućno okruženje na kompatibilnim televizorima. Razvoj prvog potrošačkog 3D kamkordera na svetu, modela HDC-SDT750, koji omogućava snimanje 3D slika kod kuće, za šta je potrebno samo staviti 3D konverziono sočivo, predstavlja sledeći korak. Kamkorder sa novim 3MOS sistemom i ugrađenom Panasonic-ovom “broadcast” tehnologijom, korisniku omogućava da jednostavno kreira vlastite 3D filmove, a to je nešto što su pre mogle samo profesionalne kamere. U kombinaciji sa VIERA 3DTV i Blu-ray diskTM plejerom/snimačem, SDT750 donosi mogućnost snimanja važnih trenutaka sa prijateljima i porodicom u živopisnoj, životnoj slici, da bi se svet 3D užitaka za kuću još obogatio.
PCPress.rs ImageČak i ako 3D konverziono sočivo nije namešteno, postoji bezbroj načina za uživanje u SDT750 kamkorderu, razvijenom iz brojnih Panasonic-ovih modela koji su postali izuzetno popularni po čitavom svetu. 3MOS sistem sa poboljšanim tehnologijama za smanjenje šuma snima i u slabim svetlosnim uslovima, a slike su lepše nego ikad pre. Druge kompleksne funkcije za jednostavno, kreativno snimanje uključuju režim snimanja 1080/50p za savršeno tečnu sliku, iA režim sa novim stabilizatorom slike HYBRID O.I.S. i bogat izbor manuelnih funkcija kojima se pristupa pomoću prstena.
Visoko osetljiv 3MOS sistem donosi 7.590.000 efektivnih piksela (2.530.000 piksela x 3). Čak i uz ovako veliki broj piksela, novo razvijena tehnologija povećava osetljivost, dok unapređena tehnologija smanjenja šuma daje svetle slike sa minimalnim šumom i u slabim svetlosnim uslovima. Ovime se poboljšavaju mogućnosti 3MOS sistema za izvrsnu reprodukciju boja, visoku rezoluciju i bogatu gradaciju, da bi se korisniku omogućilo snimanje slika živih boja i na svetlim i tamnim mestima.
Snimanje u režimu 1080/50p (Full-HD 1920×1080, 50 slika progresivno) sa modelom SDT750 donosi bogate, izražajne slike, bez gubitka detalja ili treperenja slike kao kod konvencionalnog snimanja 1080i (interlaced).
Ugrađena je i funkcija iA (Intelligent Auto), koja je postala popularna već na pređašnjim modelima, i svakome će olakšati snimanje prekrasnih video-zapisa. SDT750 odlikuje i novi  sistem optičkog stabilizatora slike HYBRID O.I.S, za jasne, prekrasne telefoto snimke u HD kvalitetu.

Osnovne funkcije modela HDC-SDT750:

o Snimanje/reprodukcija
o Snimanje 3D slika sa 3D konverzionim sočivom
o Napredni 3MOS sistem
o Crystal Engine PRO
o Sočivo Leica Dicomar
o Snimanje 1080/50p (Full-HD 1920 x 1080, 50 slika progresivno)
o HYBRID O.I.S. (optički stabilizator slike)
o O.I.S. Lock
o Inteligentan automatski (iA) režim s prepoznavanjem lica
o Širokougaoni objektiv od 35 mm
o Prsten za ručno podešavanje
o 5.1-kanalni sistem prostornog zvuka
o Umanjivač šumova
o Brzo pokretanje, 1 s, pomaže kod snimanja iznenadnih prilika
o Pre-Rec funkcija
o Reprodukcija izbora
o Upravljanje preko ekrana osetljivog na dodir
o Auto Power LCD
o Time Lapse funkcija snimanja
o Brzo snimanje u nizu, 50 slika u sekundi
o Umrežavanje
o Jednostavna 3D reprodukcija na 3D kompatibilnim televizorima/AVCHD kompatibilnim plejerima/snimačima
o VIERA LinkTM
o SD umrežavanje sa televizorom VIERA i Blu-ray disk™ plejerom
o Arhiviranje i editovanje
o Jednostavno kopiranje 3D sadržaja Panasonic-ovim DVD snimačem i AVCHD kompatibilnim rekorderom
o Kopiranje video-zapisa na DVD jednim dodirom u željenom formatu i jednostavna reprodukcija
o Editovanje na računaru uz pomoć standardne softverske opreme HD Writer

Izvor: Panasonic

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,