Top50 Glas publike

Panasonic VR naočare: Steampunk detalj sa HDR sposobnostima

Najveći problem sa VR uređajima je taj što još uvek izgledaju kao jednostavni delovi opreme – na primer nešto komplikovanije naočare za sunce koje nude skroman izlaz iz realnog sveta. Panasonic je odlučio da se pozabavi tim problemom, i u sklopu toga na ovogodišnjem CES-u predstavio nove VR naočare koje se razlikuju od drugih, i korisnicima nude nešto što stvarno izgleda kao da je deo budućnosti.

PCPress.rs Image

Tako Panasonic naočare nude značajna poboljšanja, pa mikro OLED ploče imaju ekstremno visoku rezoluciju, što ih već razlikuje od drugih sličnih proizvoda. Tako su to i prve naočare koje nude podršku za HDR, a tu su i Technics drajveri u slušalicama, koji omogućavaju bogat, dinamičan zvuk. Tu su i neka ograničenja, pa su OLED ploče manje od očekivanog, što ograničava sliku i uglove gledanja, pa je malo verovatno da će se naočare uskoro naći na tržištu, bar dok ne dobiju neka poboljšanja.

PCPress.rs Image

Uprkos propustima, ove naočare su jasan signal o pravcu u kojem se kreće VR tehnologija, te bi neki sličan Panasonic proizvod u bliskoj budućnosti mogao da uđe u praktičnu primenu, i tako virtuelnu realnost približi mejnstrim korisnicima.

Pročitajte i:  Metaverzum - (ne)regulisani koncept koji postaje stvarnost

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,