Papirni “uradi sam” retro računari i konzole

Tehnološki nostalgičari dobili su novu zanimaciju za trenutke dosade dok sede zatvoreni u kući. U pitanju je „uradi sam“ izrada papirnih modela kompjutera i konzola za igru. Najbolje od svega je što su u pitanju potpuno besplatni modeli, koje možete preuzeti odavde.

PCPress.rs Image

Udar nostalgije

Svi modeli su detaljni i dovoljno je samo da preuzmete PDF i odštampate ga na kolor štampaču. Na raspolaganju je dvadesetak različitih modela, tako da sa njima možete da napravite pravi malo muzej retro računara. Među modelima su Amiga 500, Apple II, Apple Lisa, IBM 5150 Personal Computer, TRS-80 Model III, Commodore 64, Sega Master System, Atari 520ST…

Svi modeli dolaze zajedno sa monitorima, tastaturama, a u nekim slučajevima su na raspolaganju i džojstici, štampači i drugi periferni uređaji. Uz svaki model ispričana je prilično zanimljiva priča koja će vas upoznati sa ovim retro računarima iz vašeg ili detinjstva vaših roditelja. U svakom slučaju radi se o retko zanimljivom i edukativnom projektu koji svakako treba pogledati (i isprobati).

Izvor: CNet

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Apple je izgleda odlučio da uđe na tržište preklopnih uređaja