BIZIT 2022

Pariz bi mogao da ponudi leteće taksije za Olimpijske igre 2024

Možete biti sigurni da će prevoz biti noćna mora za mnoge ljude koji će prisustvuju Olimpijadi u Parizu 2024. godine, ali tehnologija bi to mogla malo da olakša. Airbus, Aeroports de Paris i Paris Transport Authority istražuju mogućnost korišćenja autonomnih letećih taksija za prevoz putnika sa aerodroma Charles de Gaulle do grada.

PCPress.rs Image
Izvor: PhysOrg

S obzirom da je potrebno oko sat vremena da dođete do Pariza autobusom ili vozom, to bi moglo da uštedi dragoceno vreme koje bi bilo bolje potrošiti u pronalaženju hotela i uživanju na Olimpijskim igrama. Ne bi se ni čekao dugo, jer taksiji mogu da polete svakih šest minuta.

Već su u toku pripreme. Aeroports de Paris mora da izabere mesto za leteći taksi centar u Parizu do kraja 2019. godine, i to bi trebalo da bude spremno za 18 meseci. Tim će testirati vezu kroz „postojeći koridor helikoptera“, kaže Edward Arkwright iz ADP-a.

Ima mnogo delova koji moraju da se slože na svoje mesto da bi ovo funkcionisalo. Sama taksi vozila moraju da budu dovoljno sigurna da mogu da lete i da im dugo traje baterija. Partneri takođe moraju da osiguraju da se leteća taksi vozila dobro uklope sa postojećom infrastrukturom i propisima. Međutim, ako sve prođe kako treba, možda nećete morati da ulazite u vozila koja su vezana za zemlju sve dok ne budete već u Parizu. Ovo bi takođe moglo da posluži kao test za druge gradove koji žele da vide koliko se dobro leteći taksiji nose sa velikim događajima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,