BIZIT 2022

Parler CEO objavio da je otpušten

Društvena mreža Parler, koja zagovara slobodu govora, dobila je na popularnosti krajem prošle godine, pošto je izgubila mogućnost da koristi Amazon Web Service podršku za hosting, kao i svoje mesto na najvećim prodavnicama aplikacija za mobilne telefone, što je bila posledica nemira i napada na američki Kapitol 6. junara u Vašingtonu.

PCPress.rs Image

Raspad u kratkom roku

Sada, prema informacijama koje objavljuju mediji u SAD, Parler CEO Džon Mace je otpušten, a zaposlene je u kratkoj poruci obavestio da ga je otpustio odbor, na nagovor najvećeg političkog donora, republikanke Rebeke Merser.

Aplikacija je bila posebno mesto za pristalice Donalda Trampa, koji je Parler video kao alternativu platformama poput Facebook-a i Twitter-a, gde bi postojala mogućnost za određenu vrstu moderacije sadrža od strane tih kompanija. Sada ta aplikacija ostaje offline, bez update-a ili poznatog trenutka kada će nastaviti svoju uslugu ili javno objaviti kada se vraća na Play ili App Store. U svojoj poruci zaposlenima Mace je rekao da je “radio neverovatan broj sati” kako bi Parler nastavio da funkcioniše, ali da “u ovom trenuku budućnost Parlera nije u njegovim rukama”. On je dalje napisao u poruci i da pretpostavlja, da će “nekom drugom sajtu-društvenoj mreži uskoro biti potreban vođa koji ga neće održati na nivou koji je prihvatljiv za bilo koje komercijalne partnere ili čak za njegove finansijske podržavaoce.”

Pročitajte i:  Parler kupuje platformu Dynascale

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,