BIZIT 2022

Parler kupuje platformu Dynascale

Parler, aplikacija popularna među američkim konzervativcima, kupila je provajdera usluga u oblaku. Kompanija želi da restrukturira svoje poslovanje kako bi se fokusirala na klijente koji rizikuju da budu istisnuti sa interneta.

PCPress.rs Image

Nova kompanija – Parlement Technologies

Kao deo rekonstrukcije, Parler navodi da je stvorio novu matičnu kompaniju, Parlement Technologies. Nova firma je završila krug prikupljanja sredstava od 16 miliona dolara. Do sada, ukupno je prikupljeno 56 miliona dolara.

Kompanija, koja je bila zabranjena u play prodavnici nakon nereda u američkom Kapitolu prošle godine, nije otkrila finansijske detalje kupovine i imena investitora. Parler je sklopio ugovor sa kalifornijskom Dynascale platformom. To će omogućiti Parleru pristup dobavljaču usluga u oblaku koji raspolaže sa 50.000 kvadratnih metara prostora za skladištenje podataka u SAD-u.

Aplikacija Parler je lansirana 2018. godine. Aplikacija je stilizovana kao prostor za slobodan govor za one koji traže alternativu platformama kao što je Twitter. Ubrzo nakon toga je stekao pažnju pristalica bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Pročitajte i:  Adobe kupuje platformu Figma za 20 milijardi dolara

Parler se vratio ranije ovog meseca u Google-ovu prodavnicu aplikacija nakon više od jedne i po godine nakon što ju je Google uklonio nakon nereda u američkom Kapitolu.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.