ePlaneta

Parler otpustio većinu zaposlenih

Parler matična kompanija Parlement Technologies otpustila je većinu svojih zaposlenih poslednjih nedelja. Kompanija je posljednjih sedmica otpustila blizu 75% radnika, uključujući nekoliko rukovodilaca.

Parler otpustio većinu zaposlenih

Parler dobio na popularnosti kao alternativa Twitter-u

Čini se da se otpuštanja otprilike poklapaju sa drugim poteškoćama za aplikaciju društvenih medija. Ye, reper ranije poznat kao Kanye West, sklopio je dogovor da kupi uslugu za nepoznat iznos u oktobru. U decembru, Parlement Technologies je objavio da je dogovor prekinut, a predstavnik Parler-a je tvrdio da je odluka doneta sredinom novembra zbog Ye-ovih tekućih poslovnih poteškoća. Otpuštanja su počela ubrzo nakon toga, krajem novembra.

Parler je prvobitno pokrenut 2018. godine, ali je postao poznat 2020. godine kada je nekoliko republikanaca visokog profila objavilo da napuštaju Twitter u korist Parler-a. Aplikacija se reklamira kao društvena mreža „slobodnog govora“ koja izbegava „cenzuru“ mainstream platformi društvenih mreža poput Twitter-a. Dobio je popularnost kao alternativa slobodnog govora koja je imala malo pravila ili politike moderiranja.

To se promenilo nakon 6. januara 2021, kada su Amazon, Apple i Google isključili aplikaciju sa svojih usluga zbog nemogućnosti kompanije da se pozabavi nasilnim pretnjama na platformi. Aplikacija se na kraju vratila u Apple i Google prodavnice aplikacija nakon implementacije značajnih promena u svojim praksama moderiranja sadržaja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: