Partner BIZIT 2020 konferencije: Mastercard

Kada plaćaju onlajn, ljudi žele da to obave brzo, u što manje koraka i da budu sigurni da su sigurni – svako odstupanje od takvog iskustva, bilo da korisnik zaboravi šifru za prijavljivanje na svoj nalog ili kod za potvrdu plaćanja u ključnom trenutku, da mu platna kartica nije pri ruci ili da sajt trgovca ,,padne’’, za korisnika znači da će najverovatnije odustati od kupovine zbog nepredviđene poteškoće. Digitalne tehnologije su odličan način da se premosti jaz između izazova koje donose nedostatak vremena i prostora i preopterećenost informacijama i realnih potreba ljudi, što će biti jedna od tema ovogodišnje BIZIT konferencije čiji će partner i ove godine biti Mastercard.

PCPress.rs Image

Jedno takvo rešenje je credentials-on-file (COF), odnosno mogućnost čuvanja kartice u sigurnom i sertifikovanom okruženju. Proces registracije je jednostavan: korisnik samo jednom unese podatke o svojoj Mastercard kartici kod trgovca, a oni se zatim tokenizuju i postaju spremni za korišćenje kad god su korisniku potrebni, bez komplikacija i potrebe za dodatnim unosima prilikom plaćanja.

Pročitajte i:  Mastercard: Mirjana Berić nova direktorka za poslovni razvoj za tržišta Srbije i Crne Gore

Podaci koji se čuvaju u enkriptovanom obliku uključuju broj kartice i datum isteka kartice – odnosno, podatke koji su vidljivi na samoj plastičnoj kartici. Podaci se čuvaju u skladu sa PCI DSS standardima globalne platne industrije, po kojima su platni sistemi trgovaca podložni redovnim proverama i ažuriranjima sistema. Osetljivi podaci kao što su PIN, CVC2, Mastercard SecureCode i Mastercard Identity Check kod nikada se ne čuvaju.

Credentials-on-file rešenje automatizuje svakodnevne poslove, naročito kada pričamo o ponovljenim plaćanjima kao što su plaćanje računa, taksi vožnji ili poručivanje hrane, i štedi vreme korisnicima, a primenljivo je svuda na internetu gde je omogućen prihvat kartica, bilo da su u pitanju tradicionalni sajtovi ili aplikacije. Broj trgovaca koji su omogućili COF rešenje svojim korisnicima je u stalnom porastu i u Srbiji i to su već: Telenor, Infostan, servisi za dostavu hrane Wolt i Glovo, CarGo, Gold taxi, Naxi taxi i najsvežiji primer Beogradski taxi.

PCPress.rs Image
Nikola Mehandžić, Direktor poslovnog razvoja za tržišta Zapadnog Balkana, Mastercard će i ove godine biti jedan od predavača BIZIT 2020 konferencije

Ovogodišnja BIZIT 2020 manifestacija, najznačajniji IT biznis skup na ovim prostorima, će se 4. i 5. novembra po prvi put održavati u dva paralelna formata! Novina koju uvodimo ove godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa SARS-Cov-2 jeste da će BIZIT biti održan uživo i online. U Klubu poslanika će uživo prisustvovati onoliko publike koliko dozvole mere zdravstvene bezbednosti. Za online praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video prenos u realnom vremenu.

Pročitajte i:  Mastercard proširuje domete otvorenog bankarstva akvizicijom kompanije Aiia

Iako novembar ove godine izgleda daleko kao nikada pre, pravi je trenutak da već sada prijavite učestvovanje na BIZIT-u i rezervišete svoje mesto, naročito za prisustvo uživo, zbog toga što će broj učesnika za ovu opciju biti strogo limitiran.

Facebook komentari:

Tagovi: ,