BIZIT Seminar

Patreon planira davanje mikro-zajmova

Patreon, koji kreatorima web-sajtova služi da lakše unovče svoj trud, osmislio je i Patreon Capital koji će kreatorima omogućavati da dođu do mikro-zajmova.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o zajmovima koje će korisnici kasnije vraćati preko onoga što zarade na platformi, a uz malu naknadu. Novi paket se razlikuje od dosadašnjeg modela poslovanja, gde korisnici zarađuju od direktnih uplata onih koji podržavaju njihova rad, a Patreon tvrdi da bi poslove svojih korisnika mogao da podrži bolje od banaka. Radi se o tome da platforma već ima pristup svim potrebnim podacima – istoriji prethodnih prihoda korisnika, načinima na koje komuniciraju sa onima koji ih podržavaju – sve što je potrebno da se predvidi budući uspeh, a bez komplikovanih formulara.

PCPress.rs Image

Patreon Capital ipak nije nastao samo da bi poboljšao korisničko iskustvo, već je kreiran kao dodatni poslovni model, a kako bi se obezbedila održivost. Svaki posao na kraju i postoji zahvaljujući novcu, pa Patreon, kao i svaki drugi biznis, mora konstantno da pronalazi nova ojačanja, i nove puteve ka održivosti. Drugim rečima – Patreon-u je potrebno još novca, a uprkos tome što je korisnicima 2019. godine isplatio više od 500 miliona dolara, te je Patreon Capital tako najpre transfuzija za bolju vitalnost jednog biznisa.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,