Top50 Glas publike

PayPal istražuje lansiranje sopstvenog novca

Kriptovaluta je navodno podržana američkim dolarom.

PCPress.rs Image

PayPal proširuje poslovanje

PayPal proširuje svoje poslovanje sa kriptovalutama otkako je otvorio trgovinu za sve korisnike 2020.godine. Omogućio je američkim klijentima da se plaćanje sa kriptovalutama i povećao ograničenje kupovine kriptovaluta tokom prošle godine.

U budućnosti bi mogao da ponudi i sopstveni stablecoin. Jose Fernandez da Ponte, potpredsednik za kripto i digitalne valute u PayPal-u, potvrdio je u izveštaju za Bloomberg da provajder online plaćanja „bavi istraživanjem stabilnog novca“. Takođe je rekao da će kompanija blisko sarađivati sa relevantnim regulatorima „ako i kada nastoji da napreduje“.

Programer po imenu Steve Moser pronašao je skriveni kod i slike za „PayPal Coin“ u aplikaciji kompanije i podelio ih sa Bloomberg-om. Na osnovu onoga što je otkrio, PayPal Coin će biti podržan američkim dolarom.

Takođe možda će sadržati PayPal logo sa dve horizontalne kose crte preko njega, mada se to može promeniti nakon lansiranja novčića, ako ugleda svetlost dana. Portparol je za publikaciju rekao da su informacije koje je Moser iskopao u aplikaciji ostaci internog hakatona od strane odeljenja za blockchain, kriptovalute i digitalne valute kompanije.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Nove tehnologije

Stablecoins su kriptovalute podržane fiat valutama i obično su više, stabilnije od svojih decentralizovanih kolega. Meta takođe ima velike kripto planove i trebalo je da pokrene digitalni novčanik koji podržava sopstveni stablecoin pod nazivom Diem.

Međutim kompanija se suočava sa odbijanjem regulatora i umesto toga je pokrenula novčanik za kriptovalute pod nazivom Novi sa stablecoin-om pod nazivom Pax Dollar.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,