Top50 Glas publike

PayPal način plaćanja preko Skype-a i druge vesti iz Microsoft-a

Ovonedeljne teme redovne kolumne “Microsoft Monday” magazina Forbes, koja se fokusira na sve stvari koje dolaze od Microsoft-a su: dizajn za Xbox One, nova episoda Minecraft: Story Mod, ranac sa veštačkom inteligencijom iz HP-a, opcija Read Aloud za Word, te spajanje PayPal-a sa Skype-om.

PCPress.rs Image

Xbox One dizajn

U Microsoft-u trenutno testiraju prvi veliki redizajn za kontrolnu tablu Xbox-a, koji se bazira na novom Fluent Design-u. Četiri nove oblasti koje su na ovaj način dodate uključuju i opciju da se brzo nastavi sa igrom posle pauziranja, da korisnik dobije informacije o korisnicima sa sličnim načinom igranja i interesovanjima, savete u vezi sa određenom igrom, te kontekstualni marketing.

Budući da su igrači želeli da personalizuju kontrolnu tablu, dodati su blokovi sa sadržajem koji prikazuju detalje o određenoj igri, te aktivnosti prijatelja.

Minecraft: Story Mod

Druga epizoda igrice Minecraft: Story Mod, koja je poput TV emisije koja može da se igra, gde je igrač glavna zvezda, a njegove odluke oblikuju dalji tok radnje, postaće dostupna 15. avgusta, i to za Xbox One, PlayStation 4, PC, Mac, iOS i Android.

Pročitajte i:  Microsoft donosi real-time prevođenje glasa u Skype

Ranac sa veštačkom inteligencijom

U kompaniji HP su kreirali ranac sa veštačkom inteligencijom, a koji će najviše koristiti onima koji rade u hitnim službama, kao prodavci automobila, te dizajneri.

Ranac Z VR radi uz pomoć Windows-a 10 Pro, ima Intel Core i7 procesor, 32GB memorije, NVIDIA Quadro P5200 GPU, 16GB video memorije i 1TB SSD skladište.

Kupcima će biti dostupan u septembru, po ceni od 3.299 dolara.

Microsof Word dobio opciju za čitanje naglas

Microsoft je lansirao update za Office 365, koji uključuje Read Aloud opciju u Word-u, a koja će služiti za izgovaranje teksta naglas, što bi trebalo da pomogne onima koji su disleksični, te ne mogu da čitaju iz nekog drugog razloga.

PayPal način plaćanja i na Skype-u

Skype je integrisao PayPal u svoj sistem za poruke, tako da će uplate moći da se obavljaju i na taj način u 22 zemlje. Aplikacija Skype skinuta je preko milijardu puta, te ima oko 300 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou.

PayPal opcija je dostupna u najnovijoj verziji Skype-a, a novac će moći da se šalje ako se izabere opcija “Find” u vrhu prozora za konverzaciju, a potom klikne na dodatak “Send Money”, te unese željena suma novca. Ova opcija je dizajnirana da se šalje novac članovima porodice I prijateljima, pre nego da se koristi za plaćanje kompanija I usluga.

Pročitajte i:  Sinergija 22 završena Biznis danom: Imamo potencijal da postanemo digitalno središte ovog dela Evrope

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,