PayPal nudi 60 milijardi dolara za Pinterest

Poslednjih dana se glasno govori o kupovini Pinteresta. Kompanija koja za sada pokazuje najveće interesovanje je PayPal.

PCPress.rs Image

60 milijardi – ali australijskih dolara

PayPal nudi za Pinterest 60 milijardi australijskih dolara. Ova kupovina bi napravila sinhronizaciju finansijskih tehnologija sa društvenim medijma u svrhu e-trgovine. PayPal kupuje Pinterest u momentu kada se preko društvenih mreža sve više kupuje. Kupovina Pinterest-a bi omogućila PayPal-u da u svom vlasništvu dobije veliko tržište značajno za e-trgovinu. Iako se još uvek ne zna da li će se kupovina zaista dogoditi i koja će biti krajnja cifra, ovi pregovori su značajno uticali na rast vrednosti akcija obe kompanije. Akcije PayPal-a su skočile za 4%, dok vrednost akcija Pinterest-a porastao za 14% i iznosi 63,51 američkih dolara.

Analitičari se slažu da bi ova kupovina pozitivno uticala na budući rad PayPal-a posebno ako se Pinterest integriše sa Honey-om. Tokom COVID pandemije Pinterest je drastično povećao broj korisnika koji su tražili ideje, savete „uradi sam“ ili zanatske usluge. Kako su se ublažavale restrikcije protiv pandemije širom sveta tako se smanjivao broj aktivnih korisnika ove platforme. Međutim, Pinterest je naglo ušao u fokus upravo zbog povećanog broja korisnika. Sa druge strane, kompanija se našla u problemu jer je suosnivač Evan Sharp najavio da će se povući sa mesta glavnog kreativnog direktora i da će se pridružiti LoveFrom-u, firmi koju vodi Jony Ive, dizajner brojnih proizvoda Apple kompanije. Zato se očekuje da će za Pinterest od velikog interesa biti da bude kupljen od strane PayPal-a, koji ima veliki interes kada je u pitanju ova kupovina.

O kupovini Pinterest-a se digla velika prašina tokom poslednjih nekoliko dana. Međutim, još uvek je sve na nivou nagađanja i „procurelih“ informacija. Iako sve izgleda kao da će PayPal zaista postati vlasnik Pinterest-a, ne bi trebalo pre vremena donositi takve zaključke. Očekuje se da će biti još zainteresovanih igrača za ovu platformu, pa se ne isključuju buduća iznenađenja.

Izvor: ITNews

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,