TrendMicro

PayPal omogućava prenos kriptovaluta u eksterne novčanike

PayPal Holdings Inc saopštio je da će omogućiti korisnicima da prenose kriptovalute uključujući bitkoin u eksterne novčanike, skoro dve godine nakon što je fintech gigant otvorio svoju platformu za digitalne valute.

PCPress.rs Image

Za sada samo za Ameriku

Ova funkcija je dostupna odabranim američkim korisnicima od ove nedelje i biće predstavljena svim kvalifikovanim američkim kupcima u narednim mesecima, saopštila je kompanija.

PayPal je počeo da dozvoljava kupcima da kupuju, prodaju i drže bitkoin, eterijum, bitkoin keš i lajtkoin u oktobru 2020. Ali korisnicima nije bilo dozvoljeno da prenesu kriptovalute sa svoje platforme ranije.

Korisnici su tražili novu funkciju pošto je kompanija dozvolila kupovinu i prodaju kriptovaluta, navodi PayPal. Akcije kompanije porasle su za 0,3% na 87,08 dolara.

Od prošle godine, kripto tržište je zabeležilo porast interesovanja investitora sa velikim investitorima, poznatim ličnostima i kompanijama koje se bave plavim čipovima koji su udvostručili kripto investicije. Međutim, cene takvih valuta su ostale nestabilne, smanjujući njihovu privlačnost kao zaštitu od inflacije.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Sprema se velika nadogradnja Ethereuma
SBB

Tagovi: , ,