TrendMicro

PayPal omogućuje slanje novca korisnicima u Ukrajini

Platforma za plaćanje privremeno ukida naknade za transakcije za ukrajinske kupce.

PCPress.rs Image

Kompanija neće naplaćivati proviziju

PayPal će sada dozvoliti peer-to-peer plaćanja u i iz Ukrajine. Kompanija je objavila da značajno proširuje svoje usluge u Ukrajini nakon invazije Rusije. Pre toga, ukrajinski PayPal korisnici su mogli da koriste platformu za plaćanje samo za slanje novca van zemlje. Ranije ovog meseca, kompanija je objavila da napušta Rusiju, navodeći kao razlog „nasilnu agresiju“ zemlje protiv Ukrajine.

Korisnici PayPal-a u Ukrajini sada će moći da šalju i primaju novac izvan zemlje, kao i iz zemlje. To je potez koji će verovatno olakšati život Ukrajincima koji dobijaju finansijsku podršku od porodice i najmilijih koji žive u inostranstvu. Ukrajinci će takođe moći da šalju sredstva direktno na svoj bankovni račun tako što će povezati svoju debitnu ili kreditnu karticu Visa ili Mastercard.

Možda najvažnije, PayPal se odriče sopstvenih naknada do 30. juna i za slanje i za primanje sredstava u Ukrajini. Platforma za plaćanje tradicionalno naplaćuje naknadu za međunarodne transakcije koja počinje od 5 odsto i povećava se u zavisnosti od načina plaćanja i regiona u kojem primalac živi.

Pročitajte i:  Musk: SpaceX nastavlja da plaća Ukrajni pristup Starlink-u

Nova opcija plaćanja će verovatno imati značajan uticaj u Ukrajini, gde postoji samo nekoliko opcija za slanje ili primanje novca u inostranstvo. Slanje novca pojedincima u Ukrajini (ili bilo gde u inostranstvu) može biti skupo.

Svaka platforma za plaćanje koja opslužuje globalnu bazu klijenata u Ukrajini (uključujući WesterUnion, MoneyGram, Remitly) naplaćuje naknadu za međunarodne transakcije ili proviziju, a kursevi često mogu biti nepovoljni. Ovaj privremeni grejs period od PayPal-a ima značajan uticaj na one koji žele da pošalju novac voljenim osobama u Ukrajini.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,