BIZIT 2022

PayPal povećava takse za korišćenje usluga

PayPal izjavio je da podiže naknade za neke od svojih novijih proizvoda kako bi bolje uskladio cene sa vrednošću koju pružaju njegovi proizvodi i usluge. Promene će uticati na to koliko trgovci na PayPal-u plaćaju po transakciji, a nove izmene stupaju na snagu 2. avgusta.

PayPal povećava takse za korišćenje usluga.

Povećanje cena uticaće na neke od njegovih novijih proizvoda poput Venmo-a

U prošlosti, PayPal je imao paušalnu stopu za prodavce koji obrađuju plaćanja, naplaćujući 2,9% transakcione cene, plus naknadu od 30%. Nove, više stope primenjivaće se na novije proizvode kompanije, kao što su PayPal Checkout i Pay with Venmo. Prema svom izveštaju o zaradi u prvom kvartalu, PayPal ima 392 miliona aktivnih računa.

Za PayPal digitalna plaćanja sa PayPal Checkout, Pay with Venmo, PayPal Credit, Pay in 4, PayPal Pay with Rewards, i Checkout with crypto, nova stopa za mrežne transakcije iznosiće 3,49% plus 0,491 USD po transakciji. Lična plaćanja PayPal-om i Venmo QR kod transakcije koštaće preko 10 dolara, stopa će biti 1,90% plus 10 centi, a za transakcije od 10 i manje dolara stopa će biti 2,40% plus 5 centi. Za određene lične transakcije zaduživanja i kredita, stopa će iznositi 2,29% plus 9 centi.

Pročitajte i:  Indonezija blokirala Steam, PayPal i druge servise

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: