Top50 Glas publike

PayPal ukida besplatna Friends & Family plaćanja za poslovne naloge

PayPal je rešio da ograniči funkciju koja je omogućavala korisnicima da primaju novac bez plaćanja dodatnih provizija. Od 28. jula samo će lični PayPal nalozi moći da koriste Friends & Family metod transakcije namenjen primaocima „od poverenja“.

paypal

Naime, postoje dva načina slanja novca putem PayPal-a – Friends & Family i Goods & Services. Prvi način namenjen je recimo davanje novca prijateljima, ili deci kao poklon, odnosno osobama koje lično poznajete. Ova vrsta plaćanja nema proviziju, ali ni zaštitu od prevara, kao ni mogućnost povraćaja novca. G&S način je standardan i uključuju proviziju. Naravno, niko ne voli da je plaća, ali ona omogućava sigurnost u slučajevima kada vam recimo stigne oštećena roba koju ste naručili i platili preko PayPal-a, ili ako ona nikad ne stigne na vašu adresu.

Da bi privukli kupce, mnogi poslovni korisnici su koristili F&F način plaćanja, kako bi izbegli plaćanje provizije i dodatne troškove, iako on nije predviđen za te svrhe. Na taj način oni su pokušavali da budu konkurentniji, iako kupci možda nisu znali da time gube pomenutu sigurnost i zaštitu.

Pročitajte i:  PayPal i Venmo dobijaju podršku za Tap to Pay na iPhone uređajima

Uvođenjem ove naknade za poslovne korisnike, odnosno ukidanje F&F načina plaćanja za njih, PayPal je malo promenio i način naplate provizije, bar kada se radi o SAD-u. Umesto dosadašnjih 2.89 procenata, plus 0.49 dolara fiksne provizije, od 28. jula prodavci će plaćati 2.99 procenata, bez dodatnog fiksnog dela provizije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,