BIZIT 2022

PC Press #243 u digitalnoj čitaonici

Šta je važnije u maju nego gde upisati svog malog ili malo većeg maturanta. Ali, da li će ga upis na ICT škole i fakultete ispuniti radošću stvaranja i punim računom (na primer u Addiko banci) ili će to biti samo još jedan sukob roditeljskih neostvarenih ambicija i mladalačkih želja postmilenijalca…

pcpress-243-cover

Da se ne lažemo – nikakvom ozbiljnom naukom danas ne možete da se bavite ako bar pristojno ne vladate ICT tehnologijama, pa su na našoj listi mnoge srednje i visoke škole na kojima se izučava ICT u raznim oblastima. Ne zaboravite da ICT nije samo programiranje. To najbolje pokazuje poslovna primena, gde ICT nezadrživo prodire u planiranje, praćenje, analitiku i usmeravanje resursa i proizvodnje.

Pregled ERP rešenja jasno ukazuje da se većina rešenja za poslovanje seli u cloud. Otkrićemo vam ipak najveću tajnu cloud-a: Cloud ne postoji. To je samo nečiji drugi kompjuter koji pripada nekome ko bolje ume da se brine o njegovom radu, ažuriranju, bekapu, vašim podacima i svemu što vam je do sada predstavljalo problem ili bar brigu.

Pročitajte i:  Komentar: Loš trenutak za proricanje loše budućnosti

Za one kojima uživanje u ICT-ju donosi novi uređaj, spremili smo dosta telefona, među kojima su Samsung Galaxy S8, Huawei Honor 8, HTC U Ultra, zanimljiv LG projektor, te nekoliko sjajnih mrežnih uređaja i periferija.

U posebnom osvrtu i potaknut ličnim iskustvima, Voja Antonić se pita da li, poput deterdženata i čokolada za “treća” tržišta, postoji i specijalna ICT oprema za treći svet…


Aktuelni broj, te šestomesečnu ili godišnju pretplatu na “PC” možete obezbediti na:

http://prodavnica.pcpress.rs/

Besplatne aplikacije za čitanje digitalnih izdanja preuzmite sa adresa:

https://goo.gl/DbCF5G (Android)

http://apple.co/1Hg4Csr (iPad & iPhone)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,