Top50 Glas publike

PC Press danas slavi 21. rođendan

Danas je 21. rođendan PC Press-a. U ljudskom veku, ova brojka označava punu zrelost. U veku jednog časopisa, ovaj rođendan označava kilometre i kilobajte ispisanih tekstova, intervjua, vesti i komentara, kao i ogromnu količinu testiranih uređaja.

 pcpress

 

PC Press je registrovan osmog marta 1995. godine, a prvi broj časopisa PC izašao je nepunih mesec dana kasnije. Za dvadest jednu godinu postojanja, objavljeno je 230 brojeva, a trenutno je u pripremi 231. izdanje.

Slatki PC Press
Slatki PC Press

Kako je izgledala priprema prvih brojeva, a kako izgleda danas? Razvoj tehnologije umnogome je olakšao ovaj proces: dostava materijala štampariji u početku je podrazumevala prethodno osvetljavanje prelomljenih stranica na grafički film, što je moglo da se obavi samo u malobrojnim firmama koje su imale odgovarajuću opremu, a priprema fotografija u vreme kada nije bilo digitalnih foto-aparata bila je složen proces kojeg se nerado sećamo. Danas se štamapriji preko Interneta šalju PDF datoteke koje sami pripremamo, a priprema digitalnih fotografija je gotovo trivijalan proces. A budući da manje vremena trošimo na te nekada neprijatne tehničke detalje, imamo više vremena na rasolaganju za pripremu samih članaka, pa danas možemo da vam ponudimo i lepši i kvalitetniji časopis.

Pročitajte i:  Novi 304. broj magazina PC Press na kioscima i u digitalnoj čitaonici!

 

 

Ali, zrelost se ne ogleda samo u tome: nova vremena donose i nove metode za konzumiranje sadržaja, pa u skladu sa savremnim trendovima, osim klasičnog „paprinog“ izdanja koje možete kupiti u trafici ili se pretplatiti na njega, danas imamo u ponudi i elektronsko izdanje koje možete da čitate na tabletu (Android i iOS). Bilo da se opredelite za tradicionalnu ili savremenu varijantu, u narednom periodu čekaju vas sadržaji koji će, osim što će biti lepši i kvalitetniji, biti i – zreliji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,