Top50 Glas publike

PC Press dobio nagradu Diskobolos 2015

Ovogodišnje nagrade Diskobolos za najuspešnija ostvarenja zasnovana na upotrebi informatičkih tehnologija u regionu uručene su juče u Skupštini grada Beograda. I ove godine, PC Press je pobednik u oblasti ICT izdavaštvo.

Diskobolos2015 svi

Ceremoniju je otvorio zamenik gradonačelnika, gosp. Andreja Mladenović a prisutnima su se obratili i potpredsednik Evropskog saveta za informatiku, Đorđe Dukić, zatim Pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Sava Savić kao i Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Snežana Marković.

Predstavnici organizatora JISA – informatičkog saveza Srbije, kao krovne strukovne organizacija naše zemlje, istakli su da je broj prijavnjenih kandidata za nagradu Diskobolos ove godine premašio sve ranije rekorde i da se najveći broj rešenja prijavio u oblasti obrazovanja, što ukazuje da su se mnogi IKT stvaraoci usmerili ka rešavanju višegodišnjeg problema jaza izmedju naraslih potreba za informatičkim stručnjacima i nedovoljno školovanog kadra u ovoj oblasti. To je bio razlog da su uvodnom ceremonijom prvo bili nagradjeni nastavnici osnovnih škola za najbolje rezultate sprovođenja ECDL – evropske informatičke obuke po donaciji MTTT sektora za informaciono društvo a potom i nastavnici čiji su učenici u protekloj godini osvojili najviše nagrada, imali najbolje prosečne ocene i koji su se programskim opredelenjem u informatičkoj nastavi najviše oslanjali na evropske standarde srednjeg obrazovanja.

Pročitajte i:  Naš TV studio

Internacionalni žiri sastavljen od eksperata iz 17 evropskih zemalja i 20 domaćih predstavnika IKT profesije iz državnih organa, univerizteta, privrednih komora i informatičkih asocijacija Srbije izabrli su ovogodišnje pobednike u sledećim oblastima: Proizvodnja, projektovanje, upravljanje, društvene delatnosti, finansije, zdravstvo, obrazovanje, usluge, web ostvarenja, ICT skupovi, ICT RTV emisije, ICT izdavaštvo, globalni partneri.

Više o pobednicima i specijalnim priznanjima potražite na www.jisa.rs 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,