PC Press: Ljubav preko DNK

Internet-LoveSve češće možete čuti da su se prijatelji vaših prijatelja (ili čak vaši prijatelji) upoznali preko Interneta i ludo zaljubili jedno u drugo i pre nego što su se videli. Kada su to shvatili, odlučili su da se sretnu. On je došao sa prstenom, odmah je zaprosio i ubrzo su se venčali. Sada imaju bebu i jako su srećni. Drugi zanimljiv primer (sa ne baš tako srećnim krajem) je par koji se upoznao preko facebook-a. Ljubav se rodila i pre susreta oči u oči, ali jedna od strana nije bila spremna da na profilu objavi informaciju o novom ljubavnom statusu. Tako se cela stvar završila i pre nego što je počela.

Iako svakakog dana na Mreži provedem po nekoliko sati, ostvarim kontakt sa velikim brojem ljudi, nisam uspela da prevaziđem predrasude i prihvatim tu vrstu upoznavanja kao ravnopravnu onoj tradicionalnoj.

U prilog mojoj sumnjičavosti govori i činjenica da se zajedno sa pojavom društvenih mreža i ekspanzijom ove vrste „muvanja“, pojavio i nevidljivi zid koji u realnom životu razdvaja muški i ženski svet. Razlog je naravno – nedostatak hrabrosti. I ono malo što je bilo, potrošeno je na facebook chat-u.

Pročitajte i:  Linkovi ka autoritativnim sajtovima loši za SEO?

Bilo je samo pitanje trenutka kada će se neko dosetiti načina da ovaj društveni hendikep pretvori u isplativ biznis. Među prvima su to učinile takozvane naučne agencije u Gene Partner (iz Švajcarske) i Scientific Match (iz SAD-a). Ove agencije se trude da usamljenoj osobi pronađu idelanog biološkog partnera. Za razliku od prosečne plate, boje očiju ili kvadrature stana, kriterijum je odgovarajući DNK. Nakon što se obavi analiza, rezultati te upoređuju sa onima koji postoje u bazi i nalazi se srodna duša. Ova usluga košta manje od 1000$. Ali ukoliko zaista pomogne da pronađete ljubav svog života…kao što kaže momak iz reklame za dušeke: “To je čisto ulaganje u budućnost!”.

Izvor: PC Press

Facebook komentari:

Tagovi: ,