ASUS ROG Flow

PC Press: MediaShow Espresso

Prebacivanje video sadržaja na mobilni telefon ili neki drugi prenosni uređaj nije uvek jednostavna operacija. Prenosni uređaji obično podržavaju samo neke od popularnih formata video zapisa, ali čak i kada imate odgovarajući format, potrebno je optimizovati materijal za reprodukciju na malom ekranu. Prebacivanje materijala u visokoj rezoluciji je čist gubitak ograničenog memorijskog prostora i vremena prilikom obrade za prikaz, pa je preporuka da se smanji rezolucija a video format prilagodi uređaju na kome će biti reprodukovan. Sve ovo zahteva odgovarajući softver, a jedan od dobrih kandidata je MediaShow Espresso.

MediaShowEspresso Dok je ranije za video konverziju bila potreban arsenal alatki za različite slučajeve i, naročito, odgovarajući kodek paketi za podršku video i audio formata, danas se ovaj posao može obaviti zaista ekspresno. Dovoljno je označiti multimedijalne datoteke ili ih odvući u MediaShow Espresso, izabrati ciljni uređaj i opciono podesiti nekoliko parametara – posle klika treba sačekati da se materijal obradi i iskopira na prenosni uređaj. Ukoliko se u računaru nalazi neki od novijih Intel Core procesora, konverzija će biti značajno ubrzana zbog ugrađene optimizacije. Nema potrebe za instalacijom dodatnih kodek paketa za podršku različitih formata, pošto uz MediaShow Espresso dolazi sve što je potrebno.

Pročitajte i:  Novi broj magazina PC #284 dostupan u digitalnoj čitaonici

Među formatima koje podržava MediaShow Espresso nalaze se razne varijante MPEG formata, AVI, WMV, MOV (H.264), VOB (Video Object sa DVD diskova), FLV (Flash Video) i mnogi drugi. Kod izbora izlaznog uređaja i video formata, podržane su varijante koje koriste Apple iPhone i iPod, Windows Mobile uređaji, mobilni telefoni raznih proizvođača (Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Blackberry), Microsoft Xbox, Zune, Sony PlayStation i PSP… Prilikom konverzije MediaShow Espresso će ponuditi smart fit opciju za uklapanje formata zavisno od tipa uređaja. Takođe možete sami izabrati neku manju video rezoluciju, recimo ako želite da postignete dodatne uštede u veličini datoteke i smestite više materijala na ograničeni prostor.

MediaShow Espresso je proizvod kompanije Cyberlink, koja je najviše poznata po svom programu za reprodukciju DVD i Blu-ray diskova PowerDVD, ali i raznim aplikacijama za rad sa multimedijalnim sadržajima. Više informacija potražite na www.cyberlink.com, a na našem DVD-u #164 se nalazi probna verzija paketa MediaShow Espresso koju možete koristiti do 30 dana; pored toga što svaki put prikazuje poruku o za registraciju, ograničena je na 50 konverzija video materijala u H.264 formatu.

Pročitajte i:  Novi broj magazina PC #285 dostupan u digitalnoj čitaonici

PC Press

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , ,