TrendMicro

PC Press na IFA 2018 sajmu: Standardan i E-Ink ekran u istom uređaju!

Lenovo je na Tech Day konferenciji predstavio naslednika Yoga Book hibridnog računara. Reč je o tankom i lakom uređaju malih dimenzija, koji je pre dve godine osvojio srca i simpatije brojnih poklonika tehnologije, koji je stigao sa virtuelnom tastaturom na ploči po kojoj se moglo pisati olovkom. Ovaj put je Lenovo otišao korak dalje.

PCPress.rs Image

Najpre, Yoga Book C930 ne bi trebalo brkati sa “običnim” Yoga C930 uređajem, koji predstavlja top model Yoga računara. Lenovo je samo želeo da njihove oznake dovede u sklad, pošto se radi o top uređajima u njihovim kategorijama.

PCPress.rs Image

Novi Yoga Book C930 je prvi laptop sa dva ekrana u svetu sa podrškom za E-Ink režim prikaza. Dakle, laptop će imati standardan ekran, kao i E-Ink ekran tamo gde je na standardnom laptopu tastatura. Kada je aktivan, po tom ekranu je moguće crtati, pisati, praviti zabeleške, ili uživati u čitanju elektronske knjige putem eReader opcije dostupne na dodir dugmeta. Interesantno je da ovaj ekran možete pretvoriti i u dinamičnu i prilagodljivu tastaturu. To olakšava značajno upotrebu u višejezičnim domaćinstvima.

Pročitajte i:  Ažuriranje: Windows 11 i čuvanje lozinki

PCPress.rs Image

Multifunkcionalni uređaj koristi Intel Core procesore, kao i Windows 10 operativni sistem kako bi isporučio maksimalne mogućnosti. Treba istaći da stiže u ultra tankom i laganom kućištu sa izdržljivom baterijom. O navikama korisnika i onome što će “puštati” na sekundarni displej, uređaj će učiti preko veštačke inteligencije.

PCPress.rs Image

Tokom razvoja, inženjeri su zaključili da je ovako mali i tanak uređaj pomalo nezgodno otvarati ručno. Stoga su implementirali mehanizam koji omogućava da se poklopac otvori tako što se – pokuca na njega!

Očekuje se da će cena ovog uređaja iznositi 999 evra, a Yoga Book C930 će postati dostupan od septembra.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,