PC Press na IFA 2018 sajmu: Yoga C930, top model Lenovo Yoga serije

Lenovo je na Tech Day održanom tokom IFA 2018 sajma u Berlinu osvežio svoju vodeću seriju Yoga hibridnih računara. Reč je o računarima koji se mogu koristiti u različitim režimima, od laptopa do tableta, sa još dva režima između (tent, odnosno presentation), u zavisnosti od toga pod kojim je uglom otvoren ekran uređaja.

PCPress.rs Image

Novi Lenovo hibridni uređaj objedinjuje vrhunski kvalitet izrade, značajne inovacije i nekoliko veoma interesantnih rešenja. Kompanija se postarala da šarke za držanje dodatno unapredi u odnosu na one koje su već bile etalon kvaliteta u svojoj kategoriji. Tako sada imamo da je u Yoga C930 ugrađen prvi rotirajući sound-bar! Reč je o rešenju koje podržava Dolby Atmos sistem zvučnika, što korisnicima obećava mnoštvo zabave – podjednako važno, u ma kom režimu rada koristili sam Yoga C930 uređaj.

PCPress.rs Image

Ovi hibridni uređaji će biti zasnovani na Intel Core procesorima osme generacije, kako se i očekuje od najnovije iteracije vodeće serije tankih i lakih multifunkcionalnih računara. Takođe, koristiće Windows 10 operativni sistem. To je posebno važno, imajući u vidu da će se C930 isporučivati sa olovkom, koja će omogućiti upotrebu Windows Ink funkcija. Osim toga, olovka će imati sopstveno ležište za punjenje.

Pročitajte i:  Microsoft priprema jeftin Surface Laptop i Windows 11 SE

PCPress.rs Image

Yoga C930 će podržavati i Dolby Vision HDR tehnologiju. Moći će da prepozna glasovne komande sa čak četiri metra udaljenosti, omogućavajući pri tome upotrebu Cortana i Alexa asistenata. Ovo će važiti čak i za režim mirovanja, iz koga će se uređaj moći “probuditi” glasovnom komandom.

PCPress.rs Image

Očekuje se da će Yoga C930 koštati oko 1499 evra, bez PDV-a. Na našem tržištu bi trebao da se pojavi kroz koji mesec, odnosno tokom rane jeseni.

PCPress.rs Image

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,