PC Press na IFA 2018: Samsung najavljuje novo doba povezanog života

Samsung je na IFA 2018 sajmu u Berlinu održao veliku prezentaciju posvećenu njegovoj viziji budućnosti tehnologije, ali i prožimanja naših života tehnološkim rešenjima pod sloganom Connected Living. Uvodnu prezentaciju održao je H. S. Kim, predsednik i CEO kompanije Samsung, koji je naglasio način na koji se tehnologija i današnji život prepliću.

PCPress.rs Image

Tom prilikom, Kim je naglasio posvećenost kompanije Samsung inovativnim rešenjima i rekao da prilikom kreiranja novih tehnologija Samsung uvek polazi od navika svojih korisnika i želje da im unapredi život. Najavljujući da to znači promenu i dolazak nove ere povezanih života, rekao je da napredne tehnologije podstaknute veštačkom inteligencijom (AI) i internetom stvari (IoT) donose još veće pogodnosti u živote ljudi. Smanjuje se kompleksnost, olakšava iskustvo svakodnevnog života i unapređuje sigurnost.

PCPress.rs Image

U tom smislu, H. S. Kim je govorio o novim AI istraživačkim centrima, koji svakodnevno unapređuju i usavršavaju koncept koji je nekada bio “samo Bixby”, a danas predstavlja vrhunsko dostignuće koje je u stanju da Samsung pozicionira na jedinstven način. To je jedina kompanija koja je u stanju da poveže sve uređaje koje svakodnevno koristimo, od kućnih aparata u domaćinstvu, preko računara i televizora, do telefona, gedžeta i drugih uređaja. Na taj način je Samsung u stanju da oblikuje najbolja rešenja u svom ekosistemu.

Pročitajte i:  Samsung počeo da uklanja reklame iz aplikacija

PCPress.rs Image

U razvoj AI i 5G tehnologija, koje će biti najvažnije kada je proboj ka novoj eri u pitanju, Samsung je uložio nekoliko milijardi dolara, a očekuje se da će hiljade stručnjaka biti zaposleno do 2020. godine u centrima u Moskvi, Kembridžu, Americi, Kanadi i Koreji. Upravo se očekuje da Samsung predvodi ova istraživanja na globalnom nivou, te da donese najbolji mogući prihvat istih od strane ogromnog broja korisnika širom sveta.

PCPress.rs Image

Očekuje se da prihvat 5G tehnologija takođe odigra veoma značajnu ulogu u tom smislu. Odavno su uspostavljeni brojni 5G industrijski standardi, a u toku je razvoj mreža nove generacije, koje će omogućiti dodatne kapacitete za upotrebu ove tehnologije za direktno međusobno komuniciranje između samih pametnih uređaja.

PCPress.rs Image

Pratite nas i dalje!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,