BIZIT 2022

PC Press: Pregled 09, uvodne napomene

blue-qa Q: Koje uređaje treba prijavljivati u tržišne preglede?

A: Bez obzira šta obuhvata tržišni pregled, molimo Vas da prijavljujete isključivo uređaje koji su na tržištu ili će se naći u prodaji u trenutku publikovanja pregleda. Ne treba da prijavljujete uzorke ili tehnološke novosti, jer su za njihovo predstavljanje predviđene druge promotivne forme u našem časopisu i na sajtu. Konkretno, za pregled prenosivih računara, zanimaju nas modeli koji će se naći u maloprodajama od 1. novembra 2009. i biti aktuelni 3-4 meseca, kada će verovatno biti zamenjeni novijm modelima.

Q: šta se tačno od hardvera šalje?

A: Za tržišni pregled dovoljan nam je samo dogovoreni uređaj (notebook, konfiguracija, kamera…). Rado ćemo u tekstu nabrojati sve poklončiće i dodatne pogodnosti koje kupci dobijaju uz Vaš proizvod, ali takvi dodaci koje nam nenajavljeno isporučite, prave užasnu zbrku u Redakciji i otežavaju pregled uređaja.

Q: Koliko traje zadržavanje uređaja?

A: To najčešće zavisi od broja prijavljenih uređaja, ali i od broja obuhvaćenih kategorija, kompletnosti dokumentacije koju ste nam poslali uz uređaje, pa i od činjenice da li ste instalirali operativni sistem. Nedostatak Windows-a koji je neophodan za merenja performansi može značajno da produži vreme zadržavanja računara u Redakciji jer to neko ipak mora da obavi, pa Vas molimo da našim saradnicima olakšate posao. Tipično vreme zadržavanja uređaja je 7-10 dana.

Pročitajte i:  Jubilarni 300. broj magazina PC Press besplatan za čitanje u digitalnoj čitaonici!

Q: Šta tačno treba da ulazi u cenu proizvoda?

A: Minimum čini maloprodajna cena računara sa uračunatim PDV-om. Sve ostalo nije obavezno, ali možete da dodajete razne druge sitnice kao što su zvučnici ili headset, web kamere, ostale periferije ili poklone koje samo Vi imate. Na te dodatke možete da dobijete neki dodatni poen ukoliko ne procenimo da predstavljaju bespotrebno opterećenje u završnoj ceni računara. Ukoliko proizvod predstavljate kao vendor ili distributer, neophodno je da se povežete sa barem jednom maloprodajom u kojoj će kupci moći da kupe proizvod po ceni koja je navedena u tekstu i tabelama. To je ujedno i dobra prilika za promociju dobrih maloprodajnih partnera.

Q: šta je važno od dodatnih informacija za kupce?

A: Ukoliko se odlučite za prijavu, dobićete formulare za prijavu konkertnih računara, ali ma kako pedantno napravljeni, formulari ne mogu da obuhvate sve specifičnosti Vaše ponude, pa Vas molimo da ih dopunite važnim informacijama. Važna je dostupnost Vaših računara (broj prodajnih mesta), servisna mreža (broj servisnih mesta, radno vreme servisa i pogodnosti kao što su mogućnost servisiranja kod kupca), različite mogućnosti kreditiranja kupaca, produžena garancija – sve su to detalji koji mogu da Vam donesu dodatne poene, pa Vas molimo da ih priložite završnom formularu koji nam šaljete.

Pročitajte i:  Komentar: Panta Rei

Molimo da se ulogujete, prijava za jesenji tržišni pregled prenosivih računara raspoloživa je samo našim registrovanim korisnicima.

Ukoliko još niste naš korisnik možete se registrovati ovde.

PC Press

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,