ePlaneta

PC Press video: Kako napraviti proizvod koji će sam sebe da proda | prof. dr Aleksandar Kavčić

U otvorenom razgovoru prof. Kavčićem na nedavno održanom BIZIT Plus seminaru govorili smo o tome kako je došao na ideju da kreira proizvod koji će se prodavati u milionskim tiražima, da li je to bio cilj ili rezultat?! O ovoj i drugim temama razgovarali smo sa prof. dr Aleksandrom Kavčićem, osnivačem Fondacije “Alek Kavčić”, na BIZIT Plus seminaru “Kontekst prodaje”, održanom 29. maja 2024. godine.

PCPress.rs Image

Po obrazovanju je elektroinženjer, po zanimanju naučnik, filantrop i profesor. Autor je nekoliko patenata. Čitač zapisa sa hard diskova je njegov najpoznatiji izum, ugrađen je u milijarde diskova širom planete. Školovao se u Jugoslaviji, Indiji, Nemačkoj i u Americi na Carnegie Mellon univerzitetu, a živi na relaciji Ostin – Beograd.

Kao filantrop i profesor njegova misija je unapređenje obrazovanja. Osnovao je pod svojim imenom fondaciju koja se upravo bavi unapređenjem obrazovanja. Kaže da cilj obrazovanja ne sme da bude profit pa je u Srbiji pokrenuo akciju besplatnih udžbenika za sve đake zbog koje je postao hvaljen u javnosti i osporavan od strane kompanija kojima su udžbenici posao. Njegov život, pored naučnih otkrića obeležili su sudski procesi po kojima se mogu snimiti filmovi.

Pročitajte i:  PC Press video: Deca su taoci obrazovnog sistema | Aleksandra Cvjetić, Zelena učionica

Deo razgovora sa prof. dr Kavčićem možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *