PC Press video: Životni ciklus kompanije po Adižes metodologiji! (prvi deo) | Boris Vukić

Povoda za razgovor imamo puno, a konkretno baš sada Boris nam je došao da ispriča jednu neispričanu priču. Radi se o tome da je Boris trebalo da učestvuje na našem nedavnom seminaru BIZIT Plus Kontekst prodaje, ali ga je bolest sprečila da nam se pridruži. Kako je njegova prezentacija na seminaru trebala da bude završna reč, nešto što će objediniti sva prethodna izlaganja, odlučili smo da prezentaciju ispričamo u ovom formatu, kroz ovu emisiju. I to će biti prvi deo, kako bi Boris rekao pesma sa prve ploče. U nastavku ćemo pričati o biznis transferu u porodičnim kompanijama. Mnogi naši verni gledaoci i posetioci BIZIT-a znaju da su ovoj temi posvećeni naši seminari koje zajedsno radimo, ali o tome ćemo u drugom delu emisije.

PCPress.rs Image

Boris Vukić je partner u institutu Adižes, koji se bavi organizacionom transformacijom kompanija, a ono što ih posebno izdvaja je jedinstvena Adižeš metodologija koja u prvi plan stavlja poverenje i poštenje. Prepoznati su u svetu konsaltinga širom planete, uspešno su radili transformacije hiljade kompanija na svim kontinetima, a centar za Jugoistočnu evropu u kojoj je Boris partner uspešno je radio sa preko 600 kompanija u našem regionu. Ove godine slave 30 godina uspešnog rada.

Pročitajte i:  PC Press video: AI i vrhunske tehnologije neće zaobići nikoga | Tomislav Tipurić, Nephos

Boris je na Adizes Institute USA krajem 1995. sertifikovan za vođenje organizacionih promena. Autor je knjige „Osnivači, naslednici, menadžeri“ koja je nastala kao rezultat desetogodišnjeg rada sa kompanijama koje prelaze put promene vođenja i upravljanja sa prve na drugu generaciju. Pokretač Kluba 2040 koji čini više od 120 članova sa prostora bivše Jugoslavije. Autor jedinstvene metodologije bazirane na konceptu četiri pripreme: naslednika, osnivača, kompanija i porodica na kojoj se bazira savetodavni rad. Za sebe kaže da ima dva poslovna života. Prvi je konsalting gde je bio pionir mnogih procesa koji su nam danas poznati kao standard u organizacionoj transformaciji preduzeća. Mnoge te procese je Adižes institut prvi uveo i sporveo na našim prostorima. Drugi Borisov život je biznis transfer u porodičnim kompanijama, posao kojim se Boris posvećeno bavi već 15 ili 16 godina.

Ceo video intervju sa Borisom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *